Nuri Uzaktaş: ' Şehir Merkezine Otopark Yakışmaz'

Isparta şehir merkezindeki özel idare eski binasının yerine yapımı planlanan otelin emsal artışına belediye meclisinin ret kararı vermesinin ardından, iktidar kanadından ilk açıklama İl Başkanı Nuri Uzaktaş’tan geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ağustos 2012 12:57
Nuri Uzaktaş: ' Şehir Merkezine Otopark Yakışmaz'

İl Başkanı Nuri Uzaktaş, il genel meclisinde 4 partinin oy birliğiyle otel yapımı kararı alındığını hatırlatarak, belediye meclisinde bu kararın desteklenmemesinin parti grup kararı anlayışına ters olduğunu söyledi. Uzaktaş, “İl genel meclisi bir karar almış. Bu kararların içinde MHP ve DP’li üyeler de var onlarda evet deyip oy birliğiyle alınan bir karar var. Bizim particilik anlayışımızda grup denen bir karar vardır. İl genel meclisin de parti grubu vardır, belediye meclisinin de parti grubu vardır. Partinin il başkanları ve parti teşkilatı kararı ortak alır. İl genel meclisin de bir karar, belediye meclisinde bir karar olmaz, bu birbirinden kopuk bir karardır.” dedi.

Belediye Meclisi’nin emsal artışına ret kararı vermesinin, kamu yararı noktasında doğru olmadığını söyleyen Uzaktaş, “Buradan elde edilecek kazanım, Isparta’ya katkı sağlayacaktır” dedi. Uzaktaş, “Biz meclis iradesine saygılıyız, ama talep edilen emsal artışı şahıslar için değil, bu mülk özel idarenindir. Elde edilecek kazanımlar, bize katkı sağlayacak kazanımlardır. Bu kazanımlarla memleketimizde Ispartamızda bir çok çalışmaya deste verecektir. Yani toplum, kamu menfaatine bir taleptir bu” dedi.

AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, belediye meclisinin kararında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın otopark yapma isteğinin etkili olduğunu da savundu. Uzaktaş, “Başkan ısrarla otopark yapımı üzerinde duruyor. Bu karar yanlış. Şehir merkezinde otopark olmaz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum