O Alanı Meclis Üyelerinden İstedi

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İl Genel Meclisi’nin olağanüstü toplantısına katılarak yeraltı otoparkı için eski Özel İdare alanını meclis üyelerinden istedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Aralık 2014 09:31
O Alanı Meclis Üyelerinden İstedi

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eski İl Özel İdare alanının akıbetini belirlemek için dün İl Genel Meclisi’nin olağanüstü toplantısına katıldı. Günaydın, buraya yapacağı projeyi meclis üyelerine enine boyuna anlattı. Yaklaşık 1,5 saat aralıksız konuşan Günaydın, altı otopark üstü yeşil alan olmasını istediği alanla ilgili üyelerden destek istedi.

7 KATLI HANTAL BİNA YAPABİLİRDİK
Günaydın, alana yapmak istediği projeyi meclis üyelerine şu sözlerle anlattı: ‘’Eski İl Özel İdaresi alanının arkasındaki yeri 10 yıldır istimlak ettik. Orası 4 bin m2. Altını geniş kullanma şansınız var. Isparta’nın en medeni, en görkemli, en büyük iş görebilecek otoparklardan birisi oluyor. Alanın üzerine 7 katlı bir hantal bina yapabilirdik. İmarı mümkün belediyenin de elinde, yapabilirdik. Ama şehrimize büyük meydanlar lazım. Bunu yapamazsak Isparta’nın şehircilik değeri ve güzelliği hiçbir zaman ilerlemez ve yerinde kalır. Buranın projesini çizdik. 2 ayrı proje var. Birisi bizim alanımız ikincisi özel idare alanıyla birlikte olan proje. Yerin 4 kat altına ineceğiz. Otoparkın içerisinde 8 metre genişliğinde yolu var. 6 tane hızlı asansör olacak. Üzerine meydan yapıyoruz. Yoksa 7 kat yapabilirdik.

‘’ZAMAN GELECEK OTEL ISPARTA’YI DA KALDIRACAĞIZ’’
Bu projemizde arkada Sağlık İl Müdürlüğümüz var. Yanında bir mobilyacı ve kırtasiye var. Oraları da düşünüyoruz. Sizin yerinizin de olmasını düşünmüştük. Oraların altının otopark projesi de yapıldı. Kaymakkapı Meydanından burayı, bu otopark alanından da meydanı göreceksiniz. Kenarına da çok ciddi 3-4’er katlı yapılara ruhsat verilecek ve meydan ortaya çıkacak. Arzu edilirse gölgelik yapılarak Pazar olarak da kullanılabilir. Ama biz meydan olarak düzenlemek istiyoruz. Zaman gelecek bir gün Otel Isparta’yı da yıkacağız. Mimar Sinan Camii alanındaki yerleri de zamanı gelince yıkabiliriz. Kavaklı, Ulu, Mimar Sinan ve İplik Camilerin hepsi ortada, etrafı meydan olarak görülecek. O zaman Isparta Türkiye’ye meydanlarıyla örnek olacak.

‘’SON VAZİFEMİ YAPMAK İSTİYORUM’’
İl Sağlık Müdürlüğü arkasındaki yer ile Özel İdare’ye ait alandaki otopark projesini çizdik. Bizim yerimiz ayın sonunda ihaleye gidecek. Son vazifemi yapayım belki arkadaşların dehşetle şehre sahip çıkacağını umut ederek bugün burada anlatıyorum. Projelerde 100-200 yıl ileriyi görüyoruz. 60 yıl asfalt dayanacak dedim herkes ayağı kalktı. Isparta’nın geleceği için 60 yıl sözü olaydır. Bu otoparklar 200 yıldır dayanacak. Alsınlar tekrar polemik yapsınlar. Otoparklar yapıldıktan sonra yolun kenarındaki yerleri otoparka yasak edeceğiz. İşletmesini belediye yapacak. Hangi otoparka girerseniz girin aracınıza bir şey olursa sigorta ödeyecek. Böyle bir çözümü biz başarmazsak Türkiye’nin sorunu çözülmez. Bu otoparkları yapmamız lazım. Isparta’nın hakkı Isparta’da yerleşmesi lazım. Bu otoparkları 3 yılda yapacağız. Bana da biraz acıyın. Maliyeti 60 milyon TL tutuyor. Biz teknik elemanlarla bunlara çalışıyoruz. Allah’ın izniyle bunları yapacağız. Bu konuya iştirak etmenizi ve bizlere yardımcı olmanızı diliyoruz.’’

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum