O Bebeğe Bakın Kimin Soyadını Verdiler

Kesikbaş Cinayeti sonrası dünyaya gelen ve sır gibi saklanan Elif Sıla bebeğe biyolojik babası olduğu DNA testi ile kanıtlanan Nurettin Gider’in soyadı mahkeme kararı ile verildi.

Yayınlanma:
O Bebeğe Bakın Kimin Soyadını Verdiler

üm ülke onu kan donduran bir cinayet ile tanıdı. Yalvaç’ın Koruyaka köyünde kendisine tecavüzettiğini ileri sürdüğü Nurettin Gider’i av tüfeği ile öldürdükten sonra başınıköy meydanına atan Nevin Yıldırım’ın karnında taşıdığı ve olaydan 2 buçuk aysonra dünyaya gelen kız bebek henüz 1 yaşında mahkemelik oldu.

KAMU DAVASI AÇILDI
Nurettin Gider’in katil zanlısı olarak tutuklanan vecezaevinde iken doğum yapan Nevin Yıldırım’ın dünyaya getirdiği ancak kucağınabir kez bile olsun almadığı kız bebeğe Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından Elif Sıla ismi verilmişti. Doğar doğmaz DNA örnekleri gönderilen Elif Sıla’nın babasının yüzde 99,9 Nurettin Gider olduğu İzmir AdliTıp Kurumu tarafından tespit edilmişti. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Osman Çabuk, Yalvaç Aile Mahkemesine bebek Elif Sıla, anne Nevin Yıldırım, baba Nurettin Gider’in eşi ve 2 çocuğu ile Nüfus İdaresi hakkında kamu davası açtı. Duruşmaya Nurettin Gider’in eşi Keziban Gider ile Elif Sıla adına kayyum tayinedilen Avukatı Sait Demir katıldı. Mahkeme biyolojik babası olduğu DNA testiile kesinleşen ancak daha önce nüfus kayıtlarına Nevin ve İsmail’den olma ElifSıla Yıldırım diye geçirilen çocuğun soy bağının düzeltilmesi istemi ile açılandavayı görüşerek karara bağladı. 2013/305 Esas 721 karar numarası ile sonuçlanan davada Elif Sıla’nın baba adı Nurettin, ana adı Nevin soyadı ise Gider olarak düzeltilerek kütüğe işlenmesine karar verildi. Karar Keziban Gider’in yüzüne okunurken diğer davalılara ise tebligat yapıldı.

HER İKİSİNİN DEİKİŞER ÇOCUĞU VARDI
28 Ağustos 2012 akşamı Koruyaka köyünde vurulduktan sonrabaşı kesilerek köy meydanına atılan Nurettin Gider’in resmi nikahlı eşinden 1kız 1 oğlu bulunuyordu. 2006 yılında evlenen Nevin Yıldırım’ın ise buevlilikten 2007 ve 2009 doğumlu 2 kız çocuğu bulunuyordu. 17 Kasım 2011tarihinde dünyaya gelen Elif Sıla, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ismi sır gibi saklanan koruyucu bir aileye verilmişti. Elif Sıla’nın4 kardeşi oldu ancak bu kardeşleri ile ilerleyen yıllarda görüşüp görüşemeyeceği bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.