O Dava Başlıyor

İl Genel Meclisi karar aldı, ADD iptal davası açtı... O dava yarın başlıyor...

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Kasım 2012 17:32
O Dava Başlıyor

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Isparta Şubesi’nin İl Genel Meclisi’nin aralık 2011’de aldığı kararla ilgili olarak İdare Mahkemesi’ne açtığı iptal davası yarın görülecek.

İL GENEL MECLİSİ NE KARARI ALMIŞTI
İl Genel Meclisi 2011 yıl ıralık ayında “Barla Ana yol  kavşağına,”Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Yaşadığı Topraklardasınız” sloganı yazılmasını, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 6. Maddesi (a) fıkrası gereğince İl Genel Meclisinin 06.12.2011 tarihli 2. birleşiminde oybirliği ile kararlaştırmıştı.

DAVA BUGÜN GÖRÜLECEK
Konuyla ilgili ADD Isparta Şubesi kararın iptali istemiyle Isparta İdare Mahkemesine dava açmıştı. O dava yarın Isparta İdare Mahkemesi Duruşma Salonu’nda görülecek. ADD Isparta Şube Başkanı Mahmut Özyürek, saat 09:30’da başlayacak davayla ilgili bir basın açıklaması düzenledi.

ATATÜRK’Ü İTİBARSIZLAŞTIRMA DAVASI
Özyürek, davanın sadece bir tabela davası olmadığını kaydederek “Bu dava yalnızca bir tabelanın asılıp asılmaması davası değildir. Bu dava Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerine, kuruluşuna, kurucusuna, laik demokratik cumhuriyete ve cumhuriyet hukukuna karşı olduğu belgelerle sabit bir kimliğin ve adını itibarlı kılmak, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Atatürkçü Düşüncenin itibarsızlaştırılması davasıdır” dedi.

DAVA SİYASİDİR
Davanın siyasi olduğunu ileri süren Özyürek, “Kabul edilmeli ki laik demokratik cumhuriyet karşıtlığı yalnızca Said-i Kürdinin şahsında değildir. Bu dava aynı zamanda onun düşüncesini savunan, ideallerini gerçekleştirme amaçlı ve azımsanamayacak bir sayıda olan “Nur Cemaati” müritlerinin de düşüncelerinin gerçekleştirilmesi yönünde önemli bir adımdır. Bu yönüyle bu dava siyasi bir davadır” ifadelerini kullandı.

FARKLI ÖRNEKLER OLUŞUR
Mahkemenin kararı iptal etmemesi durumunda bu yönde farklı örneklerin de oluşturulabileceği iddiasını gündeme getiren Özyürek, “Yüksek Mahkeme bu kararın uygulanmasına geçit verirse bu yöndeki diğer uygulamaların da önünü açmış olacaktır. Örneğin Menemen’e; “Derviş Mehmet Hazretlerinin Yaşadığı Topraklardasınız”, Elazığ-Palu ilçesine “Şeyh Said Hazretlerinin Yaşadığı Topraklardasınız”, Balıkesir’e “Anzavur Ahme’ in Yaşadığı Topraklardasınız” , Tunceli’ye “Seyyid Rıza Hazretlerinin Yaşadığı Topraklardasınız” Sivas’a “Kıyam’ın Yapıldığı Topraklardasınız” vb. sloganlarının yazılmasının yasal dayanağı da gerçekleştirilmiş olacaktır. Bu nedenle bu dava tüm yurtseverlerin, cumhuriyetçilerin, Atatürkçülerin davasıdır. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığını onur ve gururla taşıyan, “Ne Mutlu Türküm” diyebilen tüm yurttaşlarımızın davasıdır. Yurttaşlarımızı bu davada ADD Isparta Şubesine güç ve omuz vermeye çağırıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum