O Dava Sonuçlandı

ADD Isparta eski şube Başkanı Mahmut Özyürek’in Isparta İdare Mahkemesi’ne İl Genel Meclisi’nin kararının durdurulması talebiyle açtığı davada karar açıklandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Aralık 2012 17:07
O Dava Sonuçlandı

ADD Isparta eski şube Başkanı Mahmut Özyürek’in Isparta İdare Mahkemesi’ne İl Genel Meclisi’nin kararının durdurulması talebiyle açtığı davada karar açıklandı. Barla yol ayrımına asılması planlanan “Bediüzzaman Said-i Nursi’nin Yaşadığı Topraklardasınız” yazılı tabelanın asılmasında sakınca görülmedi. İdare mahkemesi Said-i Nursi hakkında da “İslam alimi” yorumu yaptı.

Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından açılan İl Genel Meclisi’nin aldığı ve Barla yol ayrımına asılması planlanan “Bediüzzaman Said-i Nursi’nin Yaşadığı Topraklardasınız” yazılı tabela ile ilgili yürütmeyi durdurma konulu davada Isparta İdare Mahkemesi kararını taraflara bildirdi.

Isparta İdare mahkemesi aldığı kararla söz konusu tabelanın asılmasında bir sakınca görmedi. Mahkeme ADD’nin ‘hain’ diye suçladığı Said-i Nursi hakkında da İslam Alimi yorumu yaptı.

Isparta İdare Mahkemesi aldığı kararda, “düşünceleri ve eserleriyle toplumun büyük bir kesimi tarafından kabul gören ve "İslam Âlimi" olarak nitelendirilen şahsın isminin, hayatının önemli bir bölümünü geçirdiği Barla Kasabası'nın tanıtımı için kullanılacak sloganlarda yer almasına ilişkin kararın, kültür ve turizm ihtiyacının karşılanmasına yönelik hizmetlerden olduğunun kabulü gerektiğinden, anılan kararda herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığı gibi bu durumun yörenin inanç turizminin gelişmesine katkıda bulunacağı sonucuna ulaşılmıştır.”

“Öte yandan, davacının "Bediüzzaman, Nursi" gibi unvan ve lakâpların kullanılamayacağı yönündeki iddiasını;unvanların bir kimsenin işi, mesleği veya toplum içindeki durumu ile ilgili olarak kullanılan ad, san, şahıs adlarıyla bir arada kullanılarak, şahsın ailedeki veya toplumdaki mevkiini gösteren bir ad şeklinde tanımlanması ajansotuziki karşısında tanınan ve toplum tarafından kabul gören şahıslar için unvan yada lakap kullanılmasında herhangi sakınca bulunmadığından yerinde görülmemiştir” ifadelerine yer verildi. 

ADD eski şube Başkanı Mahmut Özyürek, davayla ilgili ajans32 muhabirine verdiği bilgilerde, davayı açtığımız dönemde ben ADD Isparta Şube Başkanıydım. Şu anda yetkilerim elimden alındığına göre bu davayı ADD Genel Merkezi takip edecek. Süreci de hep birlikte göreceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum