O Fotoğrafların İlçemizle İlgisi Yok!

HAYTAP, Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde köpek itlafı yapıldığını öne sürerek sorumlular hakkında soruşturma yürütülmesini istedi. Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan ise iddiaları kesin bir dille yalanladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ocak 2014 22:11
O Fotoğrafların İlçemizle İlgisi Yok!

HAYTAP Keçiborlu ilçesinde köpeklerin belediye zabıtası tarafından zehirli iğnelerle vurulduğunu iddia ederek Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan hakkında soruşturma açılmasını istedi.

HAYTAP SOYKIRIM DEDİ
HAYTAP'dan yapılan açıklamada, "Keçiborlu'da 20 Ocak 2014 sabahında yaşanan Keçiborlu Belediyesi zabıtasının zehirli iğnelerle sahipli sahipsiz köpekleri vurarak, çöp kamyonuna doldurduğu ve çöplükten daha sütten kesilmemiş yavruların ölü görüntülerinin kendilerine ulaştığı" belirtildi. Açıklamada, Isparta'da Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi bulunmadığı, üremenin kontrol edilemeyişinin sürekli popülasyon artışını getirdiği, beslenme ve yaşam alanları azalan hayvanların
Isparta ve ilçe yetkililerince meçhule ve ölüme gönderildiği iddia edildi. Isparta’da Sokak hayvanlarının korunamadığını, birbirlerine yem edilerek periyodik şekilde soykırıma uğratıldığını ifade eden HAYTAP yetkilileri, Orman Ve Su İşleri Bakanlığı ile Isparta Valiliği'nden, Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.



TÜM BELEDİYELERİN KULLANDIĞI İLACI KULLANIYORUZ
İddialar üzerine bugün gazetecilere açıklama yapan Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan, söz konusu iddiaları sert bir dille yalanladı. Belediye mezbahasının kapalı olması nedeniyle aç kalan başıboş köpeklerin ilçe içine kadar yiyecek aramaya geldiklerini belirten Soykan, şunları söyledi: "Sürüler halinde gezdikleri için tehlike oluşturuyorlar. Bunun için belediye olarak, önlem aldık. İhbar gelen bölgelere belediye ekiplerimiz giderek tüm Türkiye'de Belediyelerin bu iş için kullandığı 'Lysthenon Forte' isimli kas gevşetici ilacı kullanarak hayvanları etkisiz hale getirip, mezbaha bölgesindeki doğal ortamlarına bırakıyoruz” dedi.



TEK BİR OLAY KATLİAM GİBİ GÖSTERİLDİ
Veteriner ve yeterli personel olmadığı için standartlara uygun bir hayvan barınağı kuramadıklarını dile getiren Başkan Soykan, “Veterinerimiz ve yeterli personelimiz olmadığı için standartlara uygun, modern bir hayvan toplama ve barınma merkezi açamadık. Bugün ilçemizi ve belediyemizi üzen istenmedik bir olay meydana geldi. Tek bir olay katliam gibi gösterildi” diye konuştu.

EVSAHİBİ HAYVANI GÖREVLİLERİ VERMEDİ
Belediye Başkanı Turgut Soykan, “Gelen şikayetler üzerine, 20 Ocak 2014 Pazartesi günü başıboş sahipsiz bir köpeğin insanlara saldırdığı ihbarını alan zabıta ekibimiz, bahsi geçen hayvanı etkisiz hale getirmek için, bu iş için kullanılan kas gevşetici ilacı kullanarak köpeği etkisiz hale getirmiştir. Mezbaha bölgesine götürmek istediklerinde köpeğin etkisizleştirildiği evin erkek çocuğu, hayvanı görevlilere vermemiş. Sebebi bilinmeyen bir nedenle daha sonra köpeğin öldüğü söylenmiş ve bazı yerlere ihbar yapılmış, bunun üzerine Devlet Milli Parklar Müdürlüğü'nden iki yetkili gelerek, gerekli incelemeleri yaptı. Olayda bilinçli ve kasıtlı bir işlem olmadığı görüldü. Bahsi geçen köpek, halk ve çevre sağlığı açısından tehlike oluşturmaması için Tarım İlçe Müdürlüğü'nden veteriner hekim gözetiminde Belediyemiz ekipleri tarafından alınarak, uygun şekilde gömülmüştür." İfadelerini kullandı.

O FOTOĞRAFLARIN İLÇEMİZLE İLGİSİ YOK
Hayvan Hakları Federasyonu yetkilisi Gülsen Özçelik Ugan'la hayvan barınma yeri yapımında işbirliği konusunda görüşmeleri olduğunu belirten Soykan, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün bir veteriner hekimle sözleşme imzalayacağız. Mezbahamızın açılmasıyla ilgili başvurumuzu bugün yapacağız. Sorunu tamamen çözmeye çalışacağız. Belediyemizden bilgi almadan, bazı haber kanallarında ve internet sitelerinde maalesef olay çarpıtılmış ve tamamen siyasal bir malzeme konusu yapılmıştır. Yayınlanan fotoğrafların ilçemizde meydana geldiği söylenen bu olayla bir ilgisi yoktur. Veteriner gözetiminde çekilen fotoğraftaki sahipsiz hayvan dışındaki olaylarla, Belediye görevlilerinin hiçbir ilgisi yoktur. Kaldı ki fotoğraftaki hayvanın görüntüsü ile haber sitelerinde yayınlanan fotoğraflardaki köpeğin cinsi, olay yeri görüntüleri ve hayvanın görüntüleri tamamen farklıdır. Zaten diğer fotoğrafların nerede çekildiği belli değildir. Şu an ilçe içinde onlarca başıboş sahipsiz köpek gezmektedir. Katliam yapılan bir yerde herhalde bu hayvanlar olmazdı. Keçiborlu Belediyesi olarak ilçe içine ve bahçelere yaptığımız 12 Çeşme ve 4 park içine sokak hayvanlarının su içmesi için suluk ve havuz yaptık. Belediye takvimimize kullandığımız bu görüntü bizim katliam yapan bir belediye değil hayvanları koruyan bir belediye olduğumuzun göstergesidir."



TALİMATIM OLMADI
Başıboş, sahipsiz olsa da ölen köpek için çok üzgün olduğunu anlatan Soykan, sözlerini şöyle tamamladı: "Olayla ilgili inceleme yaptırdım. Görevlilerden alınan ifadeler, Devlet Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerinin düzenlediği tutanak ve savcılık talimatıyla alınan görevlilerin jandarmaya verdiği ifadelerinden suç unsuru olmadığı görülmüştür. Konu ile ilgili bir talimatım olmadığı ve böyle bir konu hakkında olay sonunda bilgilendiğim halde, ismimim, partimin ve belediyemin rencide edilmesi son derece üzücüdür. Yerel seçimler öncesinde bu olayın bu şekilde yansıtılması düşündürücüdür. Yalan haber ve görüntülerle yapılan siyasetin kime ne yararı olacak merak ediyorum. Sorunun çözülmesi bizim için en önemli bir çalışma olacaktır. Kaymakamlık ve ilgili birimlerden yardım alarak modern bir hayvan barınma merkezi açmaya çalışacağız."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum