O Haberlere Tepki Geldi

Kamu kurumlarına gönderdiği genelge ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hakaret edenler hakkında idari işlem yapılmasını isteyen Isparta Valisi Vahdettin Özkan'a ITSO Başkanı Başdeğirmen'den destek geldi. ITSO Başkanı konuyla ilgili bazı habere ise tepki gösterdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Şubat 2016 18:04
O Haberlere Tepki Geldi

Kamu kurumlarına gönderdiği genelge ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hakaret edenler hakkında idari işlem yapılmasını isteyen Isparta Valisi Vahdettin Özkan, bazı basın organları tarafından hedef gsterilmişti.

Başta Sol Haber Portalı ve Sözcü Gazetesi olmak üzere bazı muhalif yayın organları söz konusu talimatı eleştiren haberler yayınlamıştı.

İşte o haberlere ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen'den tepki geldi.



Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde özellikle uluslararası medyada Isparta ile ilgili "bilinçli bir yıpratma çalışması" yürütüldüğünü ifade etti.
TÜİK verilerine göre, Türkiye'nin en yaşanabilir iller sıralamasında birinci olan Isparta'nın elde etmiş olduğu bu başarının bilinçli yapılan olumsuz haberlerle gölgelenmeye çalışılmasının hoş bir durum olmadığını belirten Başdeğirmen, "Bu başarının elde edilmesinde önemli bir rol oynayan Isparta Valimiz sayın Vahdettin Özkan'ın yıpratılmaya çalışılması bizleri rahatsız etmiştir" dedi.
Cumhurbaşkanına hakaret edilmesinin "kabul edilemez bir durum" olduğunu vurgulayan Başdeğirmen, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı devletin başıdır, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve devletin birliğini temsil etmektedir. Bu sıfata haiz bir kişiye hakaret edilmesi, tarafımızca da asla kabul edilemez ve bunun kanunen bir yaptırıma tutulması olağan bir durumdur. Türkiye'nin 81 ilinde rutin bir uygulamanın ulusal ve uluslararası bazı basın yayın organlarında çarpıtılarak verilmesi, özelde Isparta Valimiz sayın Vahdettin Özkan ile genelde de Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan karalama kampanyalarını şiddetle kınıyoruz."







HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum