O İddialar Cevap Bekliyor!

O İddialar Cevap Bekliyor!

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Nisan 2021 12:03
O İddialar Cevap Bekliyor!

İYİ Parti Isparta Teşkilat Başkanı ve Parti Sözcüsü Hasan Büyükçam, Yeniçağ Gazetesi’nden Murat Ağırel’in İl Özel İdaresi hakkındaki iddialarını değerlendirdi. Büyükçam, “Isparta İl Özel İdaresi’ni ulusal medyada yer alan bu iddiaları cevaplamaya ve Isparta Kamuoyunu gerekli belgeleri ortaya koyarak aydınlatmaya davet ediyoruz” dedi. 

İYİ Parti Isparta Teşkilat Başkanı ve Parti Sözcüsü Hasan Büyükçam yayınladığı yazılı bildiri ile Gazeteci Murat Ağırel’in 21.04.2021 tarihinde Yeniçağ Gazetesinde gündeme taşıdığı, Isparta İl Özel İdaresi ihalelerinin tek bir aileye ve o ailenin çevresine verildiğine ilişkin iddialarıyla ilgili İl Özel İdaresinin açıklama yapma zorunluluğu olduğunu dile getirdi. Büyükçam yayınladığı bildiride; 

“Gazeteci Murat Ağırel, Yeniçağ Gazetesinde 21.04.2021 tarihinde yayınlanan “İl Özel İdareleri Ne İş Yapar? “ isimli yazısında, Isparta İl Özel İdaresinin gerçekleştirdiği neredeyse tüm ihalelerin bir aileye veya bu aile ile akrabalık bağı bulunan kişilere verildiğini ve birçok ihalede usulsüzlük yapıldığını iddia etmiştir. Bu durum kendisine Ulusal Medya’da da yer bulmuş ve gündeme taşınmıştır. Ağırel yazısında;

“18 Aralık 2019'da yapılan (2019/661556 ihale kayıt numaralı) Davraz Kayak Merkezinde Günübirlik Tesis İsnat Duvarı yapımı işi. İhale 21/B usulü ile yani yangın sel deprem gibi afet durumlarında kullanılması gereken davet usulü ile yapılmış. İhale için 4 firma davet edilmiş. İhaleyi Beşir İnşaat 608 bin TL bedel ile kazanmış. Yaklaşık maliyeti ne kadar derseniz 639 bin TL. Tenzilat oranı yüzde 1 dahi değil. Açık ihale yapılmış olsaydı tenzilat oranı yüzde 20-30 olacaktı. “

“22 Haziran 2020'de yapılan (2020/303032 ihale kayıt numaralı) Gönen Fen Lisesi Pansiyon Binası Güçlendirme yapım işi. İhale yine 21/B usulü ile yapılmış ve akraba olan 4 firma davet edilmiş. İhalenin yaklaşık maliyeti 1 milyon 277 bin TL. İhale sonucunda Korkmazlar Deri adlı firma ihaleyi 1 milyon 240 bin TL'ye almış. İhaleyi kazanan firma Beşir İnşaat'ın öz yeğenin ortağı... Soyadları tutmasa da akrabalık bağları var.” 

“Başka ihale (2020/312073). Aynı usul 21/B yaklaşık maliyet 778 bin TL. İhaleyi Beşir İnşaat'ın oğlunun sahip olduğu MCK Mimarlık 765 bin TL'ye alıyor.” 

“Bir diğeri. (2020/478877) Usul yine 21/B. Yaklaşık maliyet 1 milyon 41 bin TL. İhaleyi yine Beşir İnşaat 1 milyon 30 bin TL bedel ile alıyor.” 

İddialarını dile getirmiş ve buna benzer onlarca ihalenin bir aileye ve bu aile ile aralarında akrabalık ilişkisi bulunan kişilere verildiğini ulusal basının gündemin taşımıştır. 

Isparta İl Özel İdaresine, Isparta halkının ihtiyaçlarının karşılanması için ayrılan bütçenin, bir ailenin çıkarları doğrultusunda kullanıldığı iddiası doğal olarak Ispartalı hemşehrilerimiz tarafından huzursuzlukla karşılanmıştır. Bu sebeple, gündeme taşınan bu iddiaların,  Isparta İl Özel İdaresince idarenin şeffalığı ilkesi doğrultusunda cevaplanması zorunluluğu doğmuştur. 

İYİ Parti Isparta İl Başkanlığı olarak, Isparta İl Özel İdaresi’ni ulusal medyada yer alan bu iddiaları cevaplamaya ve Isparta Kamuoyunu gerekli belgeleri ortaya koyarak aydınlatmaya davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.