O Kapı Korkunç Cinayetten 2 Ay Sonra Açıldı

O Kapı Korkunç Cinayetten 2 Ay Sonra Açıldı... Necla'nın annesi katil zanlısına ateş püskürdü...

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Nisan 2016 21:56
O Kapı Korkunç Cinayetten 2 Ay Sonra Açıldı

Zonguldak’ta geçtiğimiz Şubat ayında boğazı kesilerek öldürülen 22 yaşındaki Necla Sağlam’ın annesi, kızının eşyalarını teslim aldı. Acılı anne Serpil Gökyer, olayla ilgili tutuklanan su tesisatçısı Tolga K.’ya ateş püskürdü.

Isparta’da büro yönetimi ve sekreterlik bölümünden mezun olduktan sonra Zonguldak’taki Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda memur olarak göreve başlayan 22 yaşındaki Necla Sağlam, yalnız yaşadığı evinde boğazı kesilmiş halde bulunmuştu. 7 aydır yaşadığı Zonguldak’ta yaklaşık iki ay önce kiraladığı dairesine yerleşen Sağlam, bir taraftan da Türkiye Taşkömürü Kurumu Satın Alma Dairesi’nde memur olarak görevini sürdürüyordu.

Meşrutiyet Mahallesi’ndeki Karadeniz Apartmanı’na yerleşen Sağlam, 24 Şubat 2016 günü yalnız yaşadığı dairesinde boğazı kesilmiş halde ölü bulunmuştu.

ACILI ANNE KIZININ EŞYALARINI TESLİM ALDI
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma neticesinde boğazı kesilerek öldürülen Necla Sağlam’ın oturduğu evin kapısı mühürlenmişti. Adli Tıp'tan gelen raporların ardından Zonguldak’a gelen Necla Sağlam’ın annesi Serpil Gökyer, polis ekiplerinden kızının dairesinin anahtarlarını teslim aldı. Anlaştığı nakliyat firması tarafından kızının dairesindeki eşyaları boşaltan acılı anne, konuştu.

“KİMSE EVLADINI BİR YERE BIRAKMAYACAK MI?”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seslenen acılı anne, katil zanlısına da tepkisini dile getirdi.

Kızı Necla’yı zorluklarla büyüttüğünü anlatan Serpil Gökyer, “Kızımın eşyalarını almaya geldim. Benim sesimi Cumhurbaşkanına, Başbakan’a duyurun. Kızımın katilini her gün santim santim keserek idam edilmesini istiyorum. Kadınlar bunların kulu değil. Bizi de Allah yarattı. Genç kızlarımızı, çocuklarımızı, kadınlarımızı böyle yapanların idam edilmesini istiyorum. Kimse evladını bir yere bırakamayacak mı? Biz ne zorluklarla büyüttük onları. Benim çocuğum kimsenin bir lokma haramını yememiştir. Benim çocuğum o kadar iyi niyetlidir ki kimseye zararı olmamıştır. Ne istedi benim çocuğumdan. Ben onu büyüteceğim diye neler çektim. Benim sesimi duyurun” şeklinde tepkisini dile getirdi.

“İDAM EDİLMESİNİ İSTİYORUM”
ızı ile her gün görüştüğünü ifade eden Serpil Gökyer, olayın yaşandığı akşam da kızı ile telefonda yaklaşık 10 dakika boyunca görüştüğünü ifade etti. Cezaevinde tutuklu bulunan Tolga K.’ya ateş püsküren anne Gökyer, şöyle devam etti:

“Bunun idam edilmesini istiyorum ben. Her gün benim çocuğumu nasıl kestiyse, santim santim kesilerek öldürülmesini istiyorum. Polemik yapmasın. Polemik yapmak istiyor cezadan kurtulmak için ama ben kesinlikle devlet olarak ona deli raporu verilmesi halinde kesinlikle hakkımı devlete helal etmiyorum. Bir çocuğum bir günde kurtuldu gitti, o ömür boyu her gün santim santim kesilerek öldürülsün. Onu da cezaevinde öldürene ödül vereceğim. Onu kessinler, ben de onu öldürenlere ödül vereceğim. Ben her gün kızımı arardım. İşten geldiği zaman kızım geldin mi diye halini hatırını sorardım. O gün akşam da işten geldiğini ve yemek yiyeceğini söylemişti. Yaklaşık 10 dakika boyunca görüşmüştük. Ondan sonra konuşmadık.”

“NECLA’YI HASTA DİYE BENİ ÇAĞIRDILAR”
Olayın ertesi günü yurttaki hocaların kendisini aradığını söyleyen anne Serpil Gökyer, “Ertesi gün beni aradılar. Yurttaki hocaları Necla’nın hastalandığını söyleyip beni Zonguldak’a çağırdılar. Benim haberim bile yoktu. Ben buraya kızım hasta diyerek geldim. Ama benim sesimi Başbakan’a, Cumhurbaşkanına duyurun. Bunların idam edilmesini istiyorum. Bütün gazetecileri, televizyoncuları çağırıp meydanda asmalarını istiyorum. Bugün bizim çocuklarımıza yapanlar başkalarına da yaparlar” diye tepkisini dile getirdi.

DNA SONUCU GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI
Başına poşet geçirildikten sonra boğazı kesilen ve kan sıçramaması için battaniye ile yüzü kapatılan Necla Sağlam’ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edilmiş ve memleketi Isparta’da defnedilmişti. Olayı derinleştiren ve birden çok güvenlik kamerasını inceleyen Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Müdürlüğü ekipleri, parmak izinden su tesisatçısı Tolga K.’ya ulaşmıştı. Gözaltına alınan Tolga K., emniyette sabaha kadar süren sorgusunda da Cumhuriyet Savcılığı’nda da susma hakkını kullanmış ve kuvvetli suç şüphesi ile tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.Ankara Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor doğrultusunda DNA sonucunun Tolga K. ile uyuştuğu ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.