O Kararda Isparta’nın da Katkısı Var!

İşçi Partisi Isparta Belediye Başkan Adayı Nuri Gönendi, Sözde Ermeni Soykırım iddialarına karşı verilen ve zaferle sonuçlanan mücadelede Isparta’nın da katkısının olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Şubat 2014 12:17
O Kararda Isparta’nın da Katkısı Var!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi(AHİM)'nin sözde soykırım iddialarına karşı İsviçre'yi mahkum ederek İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek lehine karar vermesinde Isparta’nın da katkısı olduğunu kaydeden İşçi Partisi Belediye Başkan Adayı Nuri Gönendi, Talat Paşa Komitesi’nin Lozan’da ki o etkinliğine Isparta’dan da kendisi ile birlikte 3 kişinin katıldığını hatırlattı.

Gönendi, “Lozan antlaşmasının yıldönümünde Rauf Denktaş başkanlığında iki uçak dolusu yurtsever İsviçre’ye gitti. Avrupa’nın çeşitli merkezlerinden binlerce kişi de Lozan’a akın etti. Miting, panel ve basın toplantılarıyla kamuoyu aydınlatıldı.

Bu toplantılara Isparta’dan da benim de aralarında bulunduğum 3 kişi katıldı. SDÜ’den akademisyen hocamız Ekrem Çiçek, esnaf arkadaşımız Ziya Danışman ve ben de oradaydık.

Lozan Anlaşmasının yapıldığı tarihi salonda 600 Lozan akıncısı hep birlikte ayağa kalkarak suç görülen sözleri tekrar ettik. “Yalanlarınızı Lozan’dan yüzünüze çarpıyoruz” dedik.

“Lozan 2005 Harekatı” adı verilen bu eylemden sadece iki hafta sonra Lozan Savcılığı, Perinçek hakkında “soykırımı inkar” suçuyla açılan soruşturmayı kapattığını açıkladı.

Türkiye yurtseverlerinin kararlı tavrı sonucu İsviçre geri adım attı. Devlet televizyonu haberi şu başlıkla vermişti: “İsviçre Devleti Perinçek’e boyun eğdi.”

İsviçre Milli Meclisi,” Ermeni Soykırımını Tanıma Karar Tasarısı” nı Senato gündeminden geri çekildi. Kazanılan başarılarla Avrupa’da rüzgar Türkiye’den yana dönmeye başlamıştır. Soykırım yalanları, bizzat o yalanları üreten merkezlerde çiğnene çiğnene geçersiz hale getirildi. İşte bu başarıda Isparta’nın da katkısı vardır” dedi.

Isparta’nın tarihin her döneminde milli konularda hassas bir yapıya sahip olduğunu dile getiren İşçi Partisi Belediye Başkan Adayı Nuri Gönendi, “Isparta o dik duruşunu 30 Mart seçimlerinde de gösterecektir. Buna inancımız tamdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum