O Listede Isparta'da Var!

O Listede Isparta'da Var!

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ağustos 2016 12:20
O Listede Isparta'da Var!

1999’da; 15- 16 Temmuz’da Türkiye’yi İşgal Girişimi’ne cüret eden, ihanet odağı FETÖ/ PDY için Emniyet Teşkilâtı’nda liste hazırlandığı ortaya çıktı. O dönem; ''Cemaat Bağlantılı Polisler Listesi'' olarak geçen çalışmanın işleme konulmadığı ortaya çıktı. Liste’de Isparta’da var…

1999‘da Ankara Emniyetinde yapılan bir çalışmada teşkilat içindeki Cemaat bağlantılı polisleri tespit etmişti. O isimler hakkında hiçbir işlem yapılmadı ancak listeyi ortaya çıkartan polisler mahkeme mahkeme süründü. Listedekiler daha sonraki dönemde daire başkanı, emniyet müdürü, vali gibi pozisyonlara erişerek darbe girişimine kadar uzanan süreçte pekçok kumpasın içinde yer aldılar. İşte 1999 listesinden 15 darbesine Gülen’in polisleri...

Al Jazeera'den Selahattin Günday, emniyet içindeki Cemaat örgütlenmesine dair hazırlanan raporları gündeme getirdi. İlki 1999'da hazırlanan raporda adı geçenler konusunda hiçbir işlem yapılmadı ve o isimler daha sonra çok önemli görevlere geldi.

1999'DA 132 KİŞİ
Listede ismi geçen 132 kişinin tamamının Cemaat mensubu ya da Cemaat bağlantılı olup olmadığı kesinlik kazanmış değil. Ancak listedeki pek çok isim daha sonraki yıllarda eylem ve işlemleriyle bu bağını ortaya koymuş görünüyor. Paralel Devlet soruşturmalarındaki gözaltı ve tutuklama kararları bu bağın en önemli işaretleri. Peki devlet bu isimlerin ‘Cemaat bağlantısı’nı 2013’te mi öğrendi? Bu sorunun cevabını almak için 1999 yılına dönmek gerekiyor.

Dönemin Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral, yardımcısı Osman Ak , Emniyet teşkilatı içindeki Cemaat yapılanmasını ortaya çıkartmak amacıyla bir çalışma başlattı. Hazırladıkları çalışmanın altında Emniyet Başmüfettişleri Zafer Aktaş ve Ersal Dalman’ın da imzaları vardı. Yaklaşık üç ay süren bu çalışmada teşkilat içnide ‘Işık Tarikatı’ mensubu 132 polisin ismi belirlendi. O zaman çoğu alt rütbelerde olan bu polisleri Türkiye yıllar sonra teşkilatın karar verici tepe noktalarında görecekti.
1999 listesinden 15 Temmuz'a Gülen’in polisleri...
Ramazan Akyürek
Yakup Saygılı
Recep Güven
Coşkun Çakar
Ahmet Pek
Emrullah Uslu
Feridun Taşçı
Ali Osman Kahya
Mehmet Fecri Yıldız
Muharrem Durmaz
Cihangir Çelik
Isparta, Adana gibi illerde emniyet müdürlüğü yapmış Ahmet Zeki Gürkan da bu listedeydi. Emniyet amiri iken bu listeye giren Gürkan, paralel yapı soruşturmaları ile birlikte önce görevden alındı. 2015 yılında ise emekli edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum