O Paçavrayla İlgili 1 Kişi Gözlatında

O Paçavrayla İlgili 1 Kişi Gözlatında

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Kasım 2015 15:21
O Paçavrayla İlgili 1 Kişi Gözlatında

Ajans32 Haber Merkezi'nin geçtiğimiz günlerde "Bu Paçavayı Isparta'da Kimler Dağıttı?" başlığıyla gündeme taşıdığı ve Atatürk başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerine hakaretler yağdıran paçavra kitapçığın dağıtımı ile ilgili Yalvaç'ta bir kişinin gözlatına alındığı öğrenildi.

Söz konusu paçavra kitapçığı dağıtıığı tespit edilen A.T. isimli şahıs 155 kitap ve 380 CD ile yakalanarak adli mercilere sevk edildi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada A.T. isimli şahsın hakkında “Halkı Askerlikten Soğutma ve Basın Yoluyla Atatürk’ e Hakaret” suçlarından yasal işlem yapılarak, adli mercilere sevk edildiği belirtildi.

Emniyet'ten yapılan açıklamada "Yalvaç İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince Yalvaç ilçe merkezindeki bazı mahallelerde ve pazar yerindeki esnaflara “ELDEKİ KOR MUHAFAZASI ZOR İMAN” isimli broşür dağıttığı görülen A.T. isimli şahıs yakalanmış, şahsın üzerinde yapılan aramada 155 adet kitapçık ile 380 adet CD bulunduğu görülmüştür. Broşürlerde yapılan incelemede “İslam Dışı Okulları Red Etmek,” Sisteme Asker Olmayı Red Etmek” ve “Demokrasiyi Red Etmek,” konularını içerdiği anlaşılmıştır.
Bahsi geçen kitapçıkla ilgili olarak yapılan incelemede Şanlıurfa, Mardin, Kızıltepe ve Nusaybin’ deki çeşitli mahkemelerce toplatma ve el koyma kararlarının verilmiş olduğu anlaşılmıştır.

İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince broşür ve cd lere el konularak, yakalanan A.T. isimli şahıs hakkında “Halkı Askerlikten Soğutma ve Basın Yoluyla Atatürk’ e Hakaret” suçlarından yasal işlem yapılarak, şahıs adli mercilere sevk edilmiştir.

Emniyet Müdürlüğümüzce ilimizde yasadışı olarak yapılan faaliyetlere yönelik operasyonlarımız kararlıkla devam edecektir" denildi.

İŞTE AJANS32'NİN GÜNDEME GETİRDİĞİ O HABER (Görseli tıklayın)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum