O Satırlar, Karşılığını Buldu

3. Sınıf öğrencisi minik Beyzagül’ün yazdığı mektuptan etkilenen İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Mustafa Şener İlköğretim Okulu’na ziyarette bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mayıs 2012 18:56
O Satırlar, Karşılığını Buldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda kendisine hediyeden duyduğu mutluluğu yazdığı mektupla dile getiren 10 yaşındaki Beyzagül Türkmen, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’ı okuluna davet etti.

Mektuba cevap olarak, dün Mustafa Şener İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden İl Emniyet Müdürü Gürkan, minik Beyza ve arkadaşlarına çeşitli hediyeler armağan ederek polislikle ilgili sorular sordu.

Miniklerle aynı sıralarda oturma fırsatı bulan Gürkan, Okul Müdürü Hasan Kaya ile birlikte öğrencilere sorular sorarak, polis hakkında bilgileri olup olmadığını sınadı.

Net cevap alan Gürkan, öğrencilerin Okul Polisi’nden memnun olup olmadıklarını da kontrol etti.

7’den 70’e tüm vatandaşların taleplerini bir görev saydıklarına dikkat çeken Gürkan, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onları sevindirmek, bizim için de mutluluk verici. Daha bilinçli bir nesil yetiştirmek için, teşkilat olarak eğitim adına elimizden gelen her türlü desteği sağlıyoruz” dedi.

DUYGULARINI SATIRLARA DÖKTÜ…
Emniyet Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen 23 Nisan törenine katılan Beyzagül, İl Emniyet Müdürü Gürkan’dan bayram hediye aldı. Aldığı hediyeden duyduğu mutluluğu evde yazdığı mektuba döken minik Beyzagül, yazdığı mektubu babasıyla birlikte İl Emniyet Müdürü’ne sundu. Mektupta müdüre verdiği hediyeden dolayı teşekkür eden Beyzagül, Emniyet Müdürünü okula davet etti. Mektubu okul ziyaretiyle cevaplayan Gürkan, yine minikleri hediyelerle sevindirerek, mutluluklarına ortak oldu.

“BİR TABUYU YIKMAYI BAŞARDIK”
Toplum Destekli Polislik Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar sonrasında, polisin bir korku objesi olarak gösterilmesi tabusunun yıkıldığını aktaran Gürkan, “Yıllar öncesinde polis, küçüklere bir yaptırım mekanizması olarak lanse edilirdi. Isparta Emniyeti olarak, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz çatısı altında yapılan projelerimiz sayesinde görüyoruz ki; bizler bu tabuyu yıkmayı başarmışız. Artık çocuklarımız polisi bir yakını olarak görüyorlar. Polis amcalarını ailelerinden biri gibi benimseyerek, her türlü sıkıntı ve ihtiyaçlarına onlar sayesinde cevap buluyorlar” şeklinde konuştu.

MİNİK BEYZAGÜL, SATIRLARIYLA ETKİLEDİ
Beyzagül’ün kendisine yazmış olduğu mektuptan oldukça etkilendiğini kaydeden Gürkan, “Beyzagül gibi çocuklarımızın samimi satırlarında olduğu gibi yapılan çalışmaların karşılığını net bir şekilde görebiliyoruz. Biz de elimizden geldiği ölçüde kendimize ulaşan tüm istekleri yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Okul öğrencileriyle birlikte hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmeyen Gürkan, miniklerin her türlü ihtiyaçlarında Okul Polisi’ne iletmesini istedi.

Feti KILIÇ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.