O Uygulama Devam Ediyor Mu?

Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi yurdunda Kızlı Erkekli yemek yemeyi engelleyen uygulamayla gündeme gelen okul müdürü Kenan Köse, önce uygulamayı kaldırdıklarını söyledi… Müdür bugün ise “Biz olması gerekeni yaptık” dedi. Uygulama sürüyor mu sorularına is

Yayınlanma:
O Uygulama Devam Ediyor Mu?

Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi yurdunda Kızlı Erkekli yemek yemeyi engelleyen uygulamayla gündeme gelen okul müdürü Kenan Köse, önce uygulamayı kaldırdıklarını söyledi… Müdür bugün ise “Biz olması gerekeni yaptık” dedi. Uygulama sürüyor mu sorularına ise cevap vermedi.

Isparta Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi yurdunda kız ve erkeklerin birlikte yemek yemesini engelleyen uygulamayla dikkatleri üzerine çeken okul müdürü Kenan Köse, tepkiler üzerine söz konusu uygulamaya son verdiklerini açıklamıştı.

BAROLAR BİRLİĞİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU
Milli Eğitim Müdürü İlyas Can ise konunun kendisine intikal etmesinin ardından derhal uygulamaya son verdirdiklerini açıklamıştı.
SDÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu üyeleri okul bahçesinde uygulamayı protesto ederek kızlı erkekli tost yemişlerdi. Öte yandan Türkiye Barolar Birliği’de konuyu yargıya taşıyarak okul müdürü Köse hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Dün ise okul müdürüne Anadolu Gençlik Derneği Üyeleri destek verdi. AGD üyeleri okul önünde yaptıkları basın açıklamasının ardından Okul Müdürü Kenan Köse ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.
Daha önce uygulamanın kaldırıldığını söyleyen Okul Müdürü Köse bu kez tartışmalara neden olan o uygulamayı savundu ve uygulamayı eleştirenleri art niyetli olmakla suçladı.

ERKEK VE KIZLAR BİR ARADA RAHAT EDEMEZ
Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi Müdürü Kenan Köse, öğrencilerin yemek kuyruğunda sıkıntılar yaşadıklarını ve bu sorunun çözümü için böyle bir uygulama yaptıklarını belirterek, “Biz olması gerekeni yaptık. Yapılması gereken neyse idareci arkadaşlarımla birlikte yaptık. Olayı büyütenler farklı insanlar. Bu uygulamanın olduğu yer okul değil, yurt. Yurt çocukların evleridir. Çocuklar evinde nasıl rahat etmek istiyorsa öyle davranmak istiyor. İnsan evinde nasıl rahat eder? Başka birisi varken insan evinde rahat edebilir mi? Edemez. Erkek ve kızlar birlikte olduğu zaman rahat rahat hareket edemeyecekler. Evinde hissetmeleri için böyle bir uygulama başlattık” dedi.

ABDESTİMİZDEN ŞÜPHEMİZ YOK
Okul Müdürü Kenan Köse, yapılan bu uygulamanın farklı kesim grupların konuyu yanlış yerlere çekme gayreti içerisinde olduklarını belirterek, bu konunun farklı bir servis ediliş şekli olduğunu savundu. “Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Yaptığımız şeyden bir sıkıntımız yok. Ama doğrunun doğru olduğunu söyleyen insanların da olması gerektiğini düşünüyorum. Hep konuşan sadece farklı bir grubun yanlış anlaşılmaya meyil verecek şekilde üzerine gitmesi… olayın gerçek boyutunu tartışmış olsalardı bu şekilde üzerine gitmezlerdi. Isparta gibi mutaassıp bir yerde böyle bir şeyin olması, olayın boyutunu bilmemelerinden kaynaklanıyor. Nasıl yapıldığını bilen de bilmeyen gibi davranıp, farklı bir servis ediliş şekli oldu. Bizde o servis ediliş şeklinden rahatsızız. Olayı olduğu gibi anlatmış olsalar zaten olay bu kadar büyümezdi. Olması gereken bu denir, kapanır, giderdi. Bu onların ayıbıdır”

ART NİYETLİ İNSANLAR VAR
Okul Müdürü Köse, “Herkesi potansiyel suçlu gibi görürsen hayatı kendine zindan edersin. Hayatı kendimize zindan etmeye gerek yok. Herkes dost ve kardeş. Türkiye Cumhuriyeti, hepimize yeter. Hiçbirimizin sığmayacağı yer yok. Bu ülke bu tür insanlara yeter ve artar bile. Birbirimizi anlayan bir tavır içerisinde yaşamak varken, farklı farklı şekilde gitmekte art niyetli insanların olduğunu düşünüyorum” dedi.

BU UYGULAMAYI ÖĞRENCİLER İSTEDİ
Okul Müdürü Kenan Köse, yemek konusunda yapılan uygulamayı öğrencilerin talebi doğrultusunda gerçekleştirdiklerini ve uygulama sonra hiçbir veliden şikayet almadıklarını belirterek, “Bu uygulama öğrencilerden gelen talep üzerine başlamıştı. Velilerin tepkisi var deniliyor ama bana bugüne kadar açıkça gelip bir veli öğrencilerimiz ayrı yemek yiyor diye tepki gösteren olmadı. Gelen varsa gelsin yüzleşelim. Sadece birkaç öğrenci neden ayrı yiyoruz dedi. Bizde bunu eşit bir şekilde sağladık diyerek, anlattık. Çocuklarda ikna oldu ve gittiler. Ancak tepkiyi veliler facebook yada twitter’dan gösterdiyse o bana gelmedi, bilmiyorum” diye konuştu.

BİR DERDİ OLAN BANA GELSİN
Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi Müdürü Kenan Köse, öğrencilerin kendileri için veli nimet olduğunu ve bu konuda velilerin dertleri olduğu taktirde ilk olarak okul yönetimine gelmelerini isteyerek, “Bir derdi olan varsa gelsin bana anlatsın. Biz neden burada duruyoruz. Bu çocuklar için buradayız. Müşteri bizim velinimetimiz derler ya öğrenci bizim velinimetimiz. Ama herkesin her istediğini yapmak da mümkün değil. Ortak kararlar almak lazım” dedi.

UYGULAMA DEVAM EDİYOR MU? SORUSUNA CEVAP VERMEDİ
Gazetecilerin “Uygulama devam ediyor mu?” sorusuna cevap vermekten kaçınan Okul Müdürü Köse; “Benim açıklama yapma yetkim yok. Valilikten izin almadım” demekle yetindi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum