O Uygulamaya Son Verildi

Ajans32’nin gündeme getirdiği Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi’ndeki yemekhane uygulaması son buldu. Dün saat 15:47’de servis ettiğimiz haberin ardından 16:51’de Okul Müdürü uygulamanın sona erdiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Kasım 2013 10:15
O Uygulamaya Son Verildi

Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi Müdürü Kenan Köse, okulun pansiyon kısmındaki yemekhanede yapılan bu uygulamanın, öğrencilerin aşırı kalabalık olması nedeniyle başlatıldığını kaydederek, “Yemekhaneden 260 öğrenci yararlanıyor. Öğle yemek saatinde çok uzun kuyruk oluşuyor ve pansiyon dışına kadar taşıyor. ‘Bu konuda ne yapabiliriz?’ diye düşündük. Pansiyonda çözüm noktasında fikir alışverişinde bulunduk. Öğrencilerin talebi üzerine, böyle bir uygulama başlatıldı. Birinci grup öğrenci yemek yerken, diğer grup ders çalışarak, soru çözerek yemek saatini bekliyordu. Bugün hava şartları iyi ancak kışın öğrencilerin dışarıda beklemesi imkansız. Öğrencilerin dışarıda beklememesi için böyle bir uygulama yapıldı.” Dedi.

UYGULAMAYA SON VERİLDİ
Uygulamanın resmi bir yazıyla yapılmadığını vurgulayan Köse, “Uygulama sadece yatılı öğrencileri kapsıyordu. Bu öğrenciler zaten kahvaltı ve akşam yemeğinde aynı salonda birlikteler. Okul zaten karma eğitim veriyor. Amacımız öğrencilerimizin öğlen saatlerinde dışarıda beklemesini önlemek. Ancak birkaç kişiden tepki gelmesi üzerine uygulamaya son verdik” diye konuştu.

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can'da Uygulamayı duyar duymaz kaldırttığını kaydederek  "Öğrenciler yemek yerken, izdiham oluşmaması için okul müdürü kız erkek şeklinde ayrım yapmış" dedi.
Can, Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi pansiyonundaki yemekhanede kızlarla erkeklerin ayrı yemek yediği iddiasıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Öğrenciler yemek saatinde izdiham oluşturduğu için okul müdürü öyle bir uygulama başlatmış. Kızlarla erkekler yerine 9, 10, 11. sınıflar şeklinde düzenleme yapsaydı yanlış anlaşılmamış olurdu. Uygulamayı öğrenir öğrenmez kaldırttım."

İŞTE AJANS32'NİN GÜNDEME DÜŞÜRDÜĞÜ O HABER

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum