O Vaşak Kovada'da Sergilenecek

Ağaca Asılı Halde Bulunmuştu

Yayınlanma:
O Vaşak Kovada'da Sergilenecek

Doğa ile modern yaşamın çakışması nedeniyle geçtiğimiz yıl haziran ayında Eğirdir-Sütçüler karayolunda bir aracın çarpmasının ardından, ölü olarak ağaca asılı halde bulunan Anadolu vaşağı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından doldurtuldu.

Doldurtulan vaşak Isparta’ya geldi. Bir süre Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünde sergilenecek olan vaşak daha sonra Kovada Gölü Ziyaretçi Tanıtım Merkezine gönderilecek.

O modern hayat ve yaban hayatının çarpışması sonucu hayatını kaybeden bir Anadolu vaşağı. Geçtiğimiz yıl haziran ayında Eğirdir Balkırı köyü yakınlarında iple ağaca bağlanmış vaziyette bulundu. Nesli tükenme tehlikesinde olan ölü vaşak, inceleme için Isparta Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne getirildi. Balkırı köyünde yol kenarında yatan bir hayvan gören vatandaşlar, durumuIsparta Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Olay yerine giden ekipler, buldukları ölü hayvanın nesli tükenmekte olan Anadolu vaşağına ait olduğunu belirledi.

Üzerinde herhangi bir ateşli silah izine rastlanmayan vaşağa, yoldan geçen bir aracın çarpmış olabileceği ifade edildi. Ekiplerce Isparta Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne getirilen vaşağın, yapılacak incelemenin ardından, eğitim amaçlı Kovada Gölü Ziyaretçi Tanıtım Merkezinde içi doldurularak sergileneceği kaydedilmişti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü vaşağın içini doldurttu. Nesli tükenmek üzere olan vaşak Isparta’ya getirildi ve Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğünde sergileniyor. Bir süre daha Isparta’da sergilenecek olan vaşak, daha sonra Kovada Gölü Milli Parkı Ziyaretçi Tanıtım Merkezi'ne götürülerek orada sergilenecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum