O Yalanlara Belgeleriyle Cevap Verdiler!

"Çamur At İzi Kalsın" O YALANLARA BELGELERİYLE CEVAP VERDİLER

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Haziran 2019 09:54
O Yalanlara Belgeleriyle Cevap Verdiler!

Isparta Belediyesi 2. Ulusal Gül ve Kozmetik Fuarı kapsamında ZGR Müzik tarafından sahnelenen konserin ardından bazı basın kuruluşları sahne alan sanatçılardan Özgür Ezgin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten hakkında soruşma açıldığı gibi bir yalan habere başvurmuşlardı.

Oysa, Isparta'nın özlediği bir tablo sahnedeydi. Zira Isparta'nın yetiştirdiği müzisyenlerden oluşan, ZGR Müzik Isparta'da ilk kez resmi bir festival organizasyonunda sahne almıştı.

Dışarıdan getirilen ve yüksek bedeller ödenen sanatçılar yerine Isparta'nın kendi evlatlarına sahnenin açılmış olması kimi neden rahatsız etti bilinmez. Ancak, haberde Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen hedef gösterilerek "Cumhurbaşkanına hakaret eden bir kişiye plaket verdi, ona kardeşim dedi" gibi bir habere yer vermiş olmaları kamuoyunu da rahatsız etti.

İşte o haberlere ZGR Müzüik Grubu adına kurucu Serhat Özgür Öcal'dan cevap geldi.

Yapılan açıklamada, "Bir, internet haber sitesinde 14 Haziran 2019 tarihinde ‘AK Partili Başkandan, Cumhurbaşkanına hakaretten açığa alınan öğretmene plaket’ başlığı ile yayınlanan haberle ilgili açıklama yapma zaruriyeti doğmuştur.

ZGR Müzik Grubu, diğer ismiyle Serhat Özgür Öcal Orkestrası Isparta’nın kendi çocuklarının güçbirliğinden ortaya çıkmış ve 2003 yılından bu yana müzik yapan profesyonel bir gruptur. ZGR Müzik , başta Isparta , Antalya, İzmir, Denizli , Burdur , Afyonkarahisar, Konya gibi birçok şehirde festivaller, düğünler ve özel etkinliklere davet edilen ve Isparta’yı başarı ile temsil eden bir gruptur.

12/6/2019 yani Gül fuarının birinci günü konser bitiminde de söylediğim gibi, Serhat Özgür Öcal Orkestrasının,
16 yıldır müzik yapması ve başka illerden talep görmesine rağmen, ilk kez Isparta Belediyesi tarafından bir programa davet edilmiş ve Isparta’nın kendi çocuklarına kendi hemşehrilerini,kendi halkını eğlendirme ve kendilerini göstermeleri için bir fırsat verilmiştir. Bilinmelidir ki,Isparta Belediyesi, yıllarca yaptığı festivaller ve diğer etkinliklerde başka şehirlerden ünlü-ünsüz bir çok sanatçıyı yüksek bedellerle getirip, sahne aldırırken, Isparta’nın çocuklarından oluşan ZGR Müzik Grubu’na ve diğer yerli gruplara fırsat ve imkan sunulmamıştır.

31 Mart yerel seçimlerinde göreve gelen ve sık sık müzikte olsun, sporda olsun Isparta’nın çocuklarına ve değerlerine sahip çıkılacağı yönünde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen’e bu yaklaşımı ve bu düşüncelerini uygulayarak bizlere olan desteklerinden ötürü teşekkür ederiz.

Söz konusu haberde yazılan ve kamuoyuna sunulan bilgilerin tamamının gerçekle alakası yoktur. Isparta Belediye Başkanımız konser günü habere konu olan grup üyemiz Özgür Ezgin’e plaket vermemiştir, grup adına Serhat Özgür Öcal olarak şahsımı onurlandırmıştır.

Haberde yazıldığı gibi çok değerli müzik üstadı arkadaşımız Özgür Ezgin'in de, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik herhangi bir sözü, hakareti olmamıştır. Böyle bir hakaretten dolayı açığa alınmamış herhangi bir soruşturma geçirmemiştir.

Dolayısıyla haberin ana unsuru olan bu bilgi tamamen yanlış ve yanıltıcıdır. Ortada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bir hakaret ve bu hakaretten açığa alınan bir kişi yoktur.

Grup üyemiz meslektaşımız Özgür Ezgin, hakkında FETÖ/PDY soruşturması açılmış, idari tedbir olarak meslekten uzaklaştırılmış, Ancak, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2018/3704 sayılı kararı doğrultusunda Özgür Ezgin arkadaşımız hakkında kavuşturmaya yer olmadığı yönünde karar alınmış, dolayısıyla dosya kapatılmış, şüpheli konumdaki arkadaşımız aklanmıştır.

Milli Eğitim Müdürlüğü de bu karar doğrultusunda arkadaşımız Özgür Ezgin’i görevine iade etmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızın söz konusu kararını ekte sunuyoruz.

Grubumuz, şahsımı ve arkadaşımız Özgür Ezgin’i yıpratan, rencide eden bu gerçekle hiçbir alakası olmayan haberle ilgili hukuki haklarımızı da sonuna kadar kullanacağımızı belirtir, kamuoyuna saygılarımızı sunarız" denildi.





HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.