O Yazar Ülkücüleri Kızdırdı

Sosyolog Yazar Hilal Kaplan’ın MHP lideri Devlet Bahçeli hakkındaki ifadeleri ülkücüleri kızdırdı. Bahçeli’nin Bursa Mitingi’nde kullandığı ifadeleri eleştiren Kaplan’a tepki yağdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Nisan 2013 22:35
O Yazar Ülkücüleri Kızdırdı

Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, yazar Hilal Kaplan'ın katıldığı bir televizyon programında ülkücüler ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkındaki sözlerini eleştirdi.

Kaymakkapı Meydanı’nda düzenlediği kitlesel basın açıklaması ile tepkilerini dile getiren ülkücüler, “Tarih boyunca iktidar sahiplerine yakın olma çabası içinde kalemini eğip bükenler, bir söyleyip bir vazgeçenler, namuslu insanlara iftira atanlar olmuştur. Ancak Hak daima tecelli etmiştir. Bize çamur atmaya çalışanların sayısı her geçen gün artmaktadır. Ancak biz kararlı duruşumuzu bozmuyor ve bildiğimiz yoldan şaşmıyoruz. Her iftiraya verecek bir cevabımız muhakkak vardır” dedi.

DAHA GÜZEL CEVAP OLUR MU?
Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, burada yaptığı açıklamada “Hilal Kaplan adında bir hanımefendi katıldığı bir televizyon programında hareketimiz ve liderimiz hakkında ağır ithamlarda bulunmuştur. Daha konuşmasının başında PKK’nın silah bıraktığını söyleyerek nasıl bir yanılgı içinde olduğunu göstermiştir.

Terörist Karayılan ateşkesin amacının Öcalan’ın ve KCK tutuklularının serbest bırakılması olduğunu söylemektedir. Bu demektir ki, Öcalan ve KCK tutukluları serbest bırakılmazsa silahı tekrar ellerine alacaklardır. Bu, devleti silah ile tehdit etmek değil midir? Bir terör örgütü devletimizi böyle tehdit ederken, duruşu belli, çizgisi belli bir lidere “Vur de vuralım, öl de ölelim.” demekten daha güzel bir cevap olabilir mi?” diye sordu.

ŞEHİTLER MÜCADLENİN GÖSTERGESİ
Verilen şehitlerin mücadelenin bir göstergesi olduğunu savunan Çapraz, “Hilal Kaplan sözlerine şu şekilde devam etmektedir: “Bu ülkede her ay 15 tane asker cenazesi gelirken ben kimsenin vur de vuralım diye miting yaptığını görmedim.

” Sayın Hilal Kaplan size hatırlatmak isteriz ki verilen şehitler mücadelemizin göstergesidir. Ordumuz mücadele ederken, biz askere gidecek evlatlarımızı yetiştiriyorduk; ancak devletimizi ayakta tutan silahlı kuvvetlerimiz çözüm süreci ve Silivri tiyatrolarında aciz bırakıldı. Binlerce yıllık devlet geleneğimize üç beş kendini bilmez önünde diz çöktürülmeye çalışılıyor. Hilal Kaplan bizim milli refleksimizle uğraşmayı bir kenara bırakıp neden askeri operasyonların devam etmediğini sorgulamalıdır. Devlet üzerine düşen görevi yerine getirmezse, bu görevi yerine getirmek için her zaman gönüllü olduğumuzu herkesin bilmesini isteriz” dedi.

BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMAK
Çapraz, açıklamasında “Hilal Kaplan, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye Bursa’da yaptığı konuşmayı Diyarbakır’da da yapıp yapamayacağını sormaktadır. Anlaşılan kendisinin 2011’de yapılan Diyarbakır mitinginden haberi yoktur. Diyarbakır mitingine 100 kişinin katıldığını söyleyerek oradaki on binlerce iradeyi yok saymıştır. Ayrıca kendisine 350.000 kişinin “Vur de vuralım öl de ölelim.” dediği bir lider mi Diyarbakır’da miting yapmaktan korkacaktır? Bütün bu ithamlarından anlaşıldığı kadarıyla, Ülkemizde önce bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma hastalığı bugün gelinen noktada beyin sahibi olmadan fikir sahibi olmaya dönüşmüştür” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN ÇELİK’E SERT ELEŞTİRİ
Açıklamasında Hüseyin Çelik’e de sert eleştiriler yönelten Ülkü Ocakları Başkanı Çapraz, “Ülkücü Harekete edepsizce saldırılar bununla da sınırlı kalmamıştır. Hüseyin Çelik daha önceki basın açıklamalarımızda yer alan ifadelerden bihaber, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin çocuğu olmadığı için evlat acısını anlayamayacağını söylemiştir. AKP yöneticilerinin önce ülkem ve milletim diyen bir liderin ahlakına ulaşmalarını beklemek şüphesi ki hayal olur. Ancak Hüseyin Çelik’in idrak edemediği bir nokta da sadece kendi evlatları için üzülmenin ve kaygılanmanın bencillikten öteye geçemeyeceğidir. Oysaki milletin her ferdi, bu milletin bütün evlatlarının acısını içinde duyar. Millet olabilmek de zaten budur” diye konuştu.

VATAN SAĞ OLSUN
Çapraz, “Hüseyin Çelik, şehitlerimizi ciddiye almamış ve onlardan “üç beş Mehmet” olarak söz etmiştir. PKK bomba patlattı, şehit verdik diye meclisin toplanamayacağını söylemiştir. Bu açıklamasının üzerinden bir yıla yakın zaman geçmesine rağmen henüz Türk Milletinden özür dilememiştir. Şehide üç beş Mehmet diyen biri, onların acısını içinde duyabilir mi? İnsan evladını kaybedince evine ateş düşer. Ancak bizim kahraman Türk analarımız şehit olan evlatlarının arkasından “Vatan sağ olsun!” der. O analar, vatan için evlatlarını şehit vermeyi göze almışlardır. Hüseyin Çelik’e şunu soruyoruz: Analar evlatları şehit düşünce mi daha çok acı çekiyor, yoksa uğrunda evlatlarını verdikleri bu ülkeyi bölmek için sizin yaptıklarınızı görünce mi daha çok acı çekiyor?” sorusunu yöneltti.

AÇILIM SAFSATASI
Hükümetin açılım sürecini ‘safsata’ olarak yorumlayan Çapraz, “Türkiye’nin milli birliğini zedelemeye çalışan ve vatanın bölünmez bütünlüğünü tehlikeye düşüren açılım safsatasının başlatıldığı ilk günden bu yana, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli defalarca bunun bir ihanet projesi olduğunu, teröristlere sağlanan imtiyazlar ve verilen tavizlerin milletimiz nezdinde derin yaralar bırakacağını söylemiştir.

Ancak bölünme senaryosunun baş mimarları bu iddialarını ispat etmeyenin “şerefsiz” olduğunu söylemiş, aradan geçen sürede yaşananlar Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’yi haklı çıkarmış ve tarih kimin şerefsiz sıfatına malik olduğunu sayfalarına kazımıştır. Hepimizin bildiği üzere terör örgütü militanları artık dağlarda değil; şehirlerimizde, köylerimizde, sokağımızda ve üniversitelerimizdedir. Nitekim mezun olup büyük Türk Milleti’ne hizmet etmekten başka hiçbir gayesi olmayan Ülkücü-Milliyetçi Türk gençliğini hedef alan rezil saldırılara şahit olmaktayız. Bu saldırılar önce Ankara’da Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde boy göstermiş, sonra İstanbul’da Marmara, Çankırı’da Karatekin, Muğla’da Sıtkı Koçman Üniversiteleri’nde rezilleşerek anaların gönüllerine ateş düşürmeye devam etmiştir” dedi.

DEMOKRATİKLEŞME MASKESİ
Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, “Açılım senaryosunu Türk Milleti’ne demokratikleşme maskesi altında kabul ettirmeye çalışanlar, Türkiye coğrafyası üzerindeki hain emellerini daha rahat gerçekleştirebilmek için bu topraklarda ezelden beri var olan kardeşlik hukukunu yok etme teşebbüsünde bulunanlar, bunun karşısındaki tek güç ve engel olarak başta Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli olmak üzere Ülkücü Hareketi görmektedirler.

Bu yüzden bizleri yıpratma ve yıldırma politikası yürütmektedirler. Bu vahim tablo içerisinde çaresiz bırakılmak istenen, yalnızlaştırılmaya çalışılan Türk Milleti ve Türk Kimliği hapsedilmeye çalışıldığı Ergenekon’dan çıkış yolunu Bilge lideri Devlet Bahçeli ve onun izini kurt yürüyüşünde takip eden yüz binlerce Ülkü Ocaklı Türk gencinin kararlı ve azimli mücadelesinde bulacaktır. Buradan bir kere daha haykırıyoruz: O Başbuğ Türkeş’in evladıydı, Biz hepimiz de Devlet Bahçeli’nin öz evlatlarıyız” dedi.

Çapraz’ın konuşması sık sık sloganlarla kesildi. Açıklamaya MHP yöneticileri de katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum