Obeziteye Karşı Savaş Sürecek

Isparta İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Obezite, diyabet ve çocuklarda boy kısalığı konulu konferans yapıldı. Konferansta obeziteyle savaş kararlılığı yinelendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ocak 2013 16:22
Obeziteye Karşı Savaş Sürecek

Isparta İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Obezite, diyabet ve çocuklarda boy kısalığı konulu konferans yapıldı. Konferansa konuşmacı olarak SDÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana bilim dalından çocuk Endokrinoloji Uzmanı Doç Dr. Özgür Pirgon katıldı.
Konferansta konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, “Ulusal Sağlık Politikalarımızın ana hedefi, Sağlıklı bireylerden oluşan, sağlıklı topluma ulaşmaktır. Obezite, Yaşam kalitesini düşüren, çok faktörlü kronik bir hastalıktır. Yapılan bilimsel araştırmalar, dünyada olduğu gibi, ülkemizde de obezitenin giderek arttığını ve obezitenin; özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi de etkisi altına almaya başladığını göstermektedir. Dünya sağlık örgütü verilerine göre; dünyada 400 milyon’un üzerinde obez birey bulunmakta, bu rakamın 2015 yılında 700 milyonu aşması tahmin edilmektedir. Çocukluk çağı obezitesinin; yetişkinlik obezitesine yol açması ve ileriki yıllarda, -Kalp-damar hastalıkları -Yüksek tansiyon –Şeker -Bazı kanser türleri -Solunum Sistemi Hastalıkları -Kas, İskelet Sistemi Hastalıkları..gibi pek çok sağlık probleminin oluşmasına zemin hazırlamakta hayat kalitesini ve süresini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sebeple obeziteyle mücadeleye çocukluk çağından itibaren başlamak; ülkemizin geleceği olan çocuklarımız için son derece önemlidir” dedi.

Kişioğlu, “Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun İl temsilcisi Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak kurumlar arası iş birliği içerisinde obeziteyle mücadele eylem planına iştirak ederek, etkin mücadelemize hızla devam etmekteyiz. Bu konferansımıza katılarak bizleri bilgilendiren olan SDÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana bilim dalından çocuk Endokrinoloji Uzmanı Doç Dr. Özgür Pirgon’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu’nun konuşmasının ardından, SDÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana bilim dalından çocuk Endokrinoloji Uzmanı Doç Dr. Özgür Pirgon, Obezite, diyabet ve çocuklarda boy kısalığı konularında sunum yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.