Öcelan ''Yapacaklarım Bitti'' Deyip Çekildi

Terör örgütü lideri Öcalan sağlık, güvenlik ve özgür hareket alanı sağlanmadan hiçbir şey yapmayacağı restini çekti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Temmuz 2011 14:16
Öcelan ''Yapacaklarım Bitti'' Deyip Çekildi

Hem Kandil'in hem de devletin kendisini taşeron olarak kullandığını söyleyen PKK terör örgütü lideri aradan çekildi.

"Benim yapacaklarım bitti" diyen Öcalan yeniden araya girmek için üç şart ileri sürdü.

Kendisini Mandela'ya benzeten ve ona sağlanan olanakların kendisine de sağlanmasını isteyen Öcalan "Bundan sonra benim rolümü sürdürmem için sağlık, güvenlik ve özgür hareket alanının sağlanması gerekiyor. Artık bunlar olmadan hiçbir şey yapmıyorum" dedi.

KANDİL'E DE TÜRKİYE'YE DE REST ÇEKTİ


Öcalan, "Sorun çözülmezse devrimci halk savaşını başlatırız" açıklaması yapan Kandil'i ve “Sri Lanka gibi olacak. Üç yüz uçağı kaldırıp Kandil'i bombalayıp bitireceğiz" diyen Türkiye'yi bu açıklamalarının gereğini yapma çağrısında bulundu.

PKK terör örgütüne yakın internet sitesinde yayınlanan açıklama yeni dönemde şiddetin artacağı mesajlarıyla dolu. İşte o açıklamadan dikkat çeken bölümler:

KANDİL'İN DE DEVLETİN DE TAŞERONU OLDUM: Her iki taraf da beni idare ediyor. Aslında bu bir şantajdır. Kandil beni taşeron olarak kullanıyor. Devlet de heyeti taşeron olarak kullanıyor. Her iki taraf da beni taşeron olarak kullanıyorlar.

BENİM YAPACAKLARIM BİTTİ: Her iki tarafın beni taşeron olarak kullanmasına son veriyorum. Bugün itibariyle buna son veriyorum. Benim yapacaklarım bitti. Bundan sonra benim rolümü sürdürmem için sağlık, güvenlik ve özgür hareket alanının sağlanması gerekiyor. Artık bunlar olmadan hiçbir şey yapmıyorum.

KENDİSİNİ MANDELA'YA BENZETTİ: Benim durumum Güney Afrika'daki Mandela'ya benziyor. Desmond Tutu, Mandela'ya, “özgür olmadan bu işe girişmeyin, tehlikelidir” diyordu. Doğru söylüyordu. Ama sonra Mandela'nın önünü açtılar. Ben de özgür olmadan, özgür hareket etmeden bu barış işine girişmem, kalkışmam. Bundan sonra doğru değil. Biliniyor, Güney Afrika'da Mandela'ya gerekli koşulları sağladılar, o da rolünü oynadı.

DE CLERK ROLÜNÜ OYNAYACAK KİMSE YOK: Bırakın De Clerk'i, Erdoğan şu anda Çiller rolüne soyunmuş. Operasyon üzerine operasyon yapıyor. Heyet de üzerine düşeni yapmadı. KCK de üzerine düşeni yapmadı. Bu şekilde yol da alamıyoruz.

BEN İDARE EDİLECEK BİRİ DEĞİLİM: Ben her iki tarafın da işlerini kolaylaştırdım, onlara öneriler sundum, onlara çözüm yolunu gösterdim, protokoller sundum, işlerini kolaylaştırıcı adımlar attım. Daha ne yapayım? Beni de burada taşeron gibi kullanıyorlar. Her iki taraf da beni idare ediyor. Ben idare edilecek birisi değilim. Bunu böyle bilsinler.

SAVAŞ ÇIKAR DİYENLERİ TUTAN MI VAR: İkide bir “biz halkı tutamıyoruz, biz kitleyi zor durduruyoruz, kitle patlama noktasındadır. Sorun çözülmezse devrimci halk savaşını başlatırız, savaşa da barışa da hazırız” diyorlar. Seni tutan mı var...Türkiye de, ikide bir “bitireceğiz, şöyle bitireceğiz” diyor. Sen de bitireceksen bitir... İşte “Sri Lanka gibi olacak” diyorlar. Üç yüz uçağı kaldırıp Kandil'i bombalayıp bitireceklerini söylüyorlar, yapacaksan ne duruyorsun! Örgüt de hazırsa Sri Lanka olmadığını ispatlar o halde.

GERİLLAYI ÇEKECEĞİM DEDİM YANIT VERMEDİLER: Ben silahlı güçleri güvenli bir yere çekeceğim diyorum. Buna dahi cevap vermiyorlar. Ben daha ne yapayım. AKP savaş istiyor, çözüm istemiyor. Bu şekilde, Başbakanın o çokça değer verdiği anaların gözyaşları böyle dinmez. Hükümete açık mektubumdur. Eğer gözyaşının dinmesini istiyorsanız, gerillayı güvenli bir yere çekmemin yolunu açın. Böyle yaparsanız bir hafta içinde çözeriz.

SAVAŞ GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR: Savaşın gümbür gümbür geldiğini bunu durduracak tek kişinin ben olduğumu söyleyenlere diyorum:

Ben burada ayda yılda bir yaptığım bir iki saatlik görüşmeyle mi bunu başaracağım. Yapabiliyorsa bu koşullarda gelip kendileri yapsın.

HEYETE DE SÖYLEYECEK: Ben heyete de bu şartlarda daha fazla sürdüremeyeceğimi anlatmıştım. Heyetle herhalde bir kez daha görüşürüm. Bu kararımı onlara da anlatacağım. Bundan sonra her iki taraf anlaşabilirlerse anlaşsınlar. Bundan sonra bu koşullarda ben yokum. Kendi aralarında anlaşıyorlarsa anlaşırlar, savaşıyorlarsa savaşırlar, ben karışmıyorum.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.