Ödemişli Dağcılar Davraz'da Kış Eğitimi Aldı

Ödemişli Dağcılar Davraz'da Kış Eğitimi Aldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Şubat 2014 23:48
Ödemişli Dağcılar Davraz'da Kış Eğitimi Aldı

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun (TDF), Isparta Davraz Dağı’nda düzenlediği Kış Dağcılık Eğitimi’ne İzmir bölgesinden; İzmir Dokuz Eylül Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (DEDAK), İzmir Dağcılık ve Doğa sporları İhtisas Kulübü (İDADİK), Doğa Dağcılık Kulübü, Doruk Dağcılık ve Efe Dağcılık Ödemiş Belediyespor Dağcılık Kolu üyesi dağcılar katıldı.

Isparta Davraz Dağı Kayak Tesisleri’ndeki kamp çadırlarında kalarak Kapma katılan dağcılar bir hafta süren eğitimden geçtiler.

“Kış Dağcılık Eğitimi”ne katılan Efe Dağcılık Ödemiş Belediyespor Dağcılık Kolu üyesi Salim Taşbaş eğitim ile ilgili şunları söyledi: “Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından, Isparta Davraz Dağı’nda düzenlenen “Kış Dağcılık Eğitimi”ne İzmir bölgesinden değişik Dağcılık Kulüp üyesi dağcılar katıldık. Bir hafta süren eğitimimizde kamp çadırında kalarak eğitim aldık. Bir gece de kar ev denilen iglo yaparak içinde kaldık. Dışarıda hava -15 derece iken igloda 1 dereceydi. Eğitimimiz çok faydalı ve çok güzel geçti. Dağcılık sporunu alternatif bir spor olarak yapmak isteyen doğaseverler, adrenalini sevenler ve sağlıklı yaşamak isteyenler için ideal bir spordur. İnsanlarımız şehrin yoğun temposundan uzaklaşarak haftanın bir gününü doğa da geçirerek hem spor yapmakta hem de stres atmaktadır. Hedefimiz Dağcılık faaliyetlerimizin yanında, Ödemiş’te Arama Kurtarma ekibini oluşturmak olacaktır. Dağcılığa gönül veren herkesi faaliyetlerimize bekliyoruz. Bu eğitimi düzenleyen Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) ye, Kamp Müdürümüz; Durmuş Uçkun’a, eğitmenimiz; Mehmet Sezgin’e ve faaliyetlerimizde bizleri destekleyen; Ödemiş Belediye Başkanı Sayın Bekir Keskin’e çok teşekkür ediyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.