Ödenmeyen Et Parası, İl Genel Meclisinde

Yalvaç İlçesi'ni ziyaret eden dönemin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya verilen yemek için alınan 100 kilogram etin parasının ödenmemesi üzerine, konu bir önergeyle Isparta İl Genel Meclisi'ne taşındı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Eylül 2011 11:56
Ödenmeyen Et Parası, İl Genel Meclisinde

AK Partili meclis üyeleri yemek masrafının 'Valilik Ağırmala Giderleri'nden karşılanmasını istedi.

Milli Eğitim eski Bakanı Nimet Çubukçu, Yalvaç ve Şarkikaraağaçilçelerinde yapımı tamamlanan okulların açılışını yapmak üzere geçen yıl 27 Ekim tarihinde Isparta'ya geldi. Çubukçu'nun Şarkikaraağaç,Yalvaç ve Isparta merkezi kapsayan programında öğle yemeği Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksek Okulu KılıçarslanYerleşkesi'nde ikram edildi. Bu yemeğin malzemeleri AK Parti İlçe Teşkilatı ile Kaymakamlık tarafından sağlandı. Yemek için gerekli diğer malzemelerin bedellerini AK Partiödedi, ancak kaymakamlığın üzerine düşen ve kasap İsmail Hakkı Karaman'dan alınan 100 kilogram etin fatura bedeli ödenmedi. KasapKaraman'ın, aradan geçen zamana rağmen kendisine halen ödeme yapılmadığını açıklaması üzerine ortalık karıştı.

Konuyla ilgili haberlerin basında yer almasının ardından Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, yemeği Valiliğin üstlendiğini ve dönemin Valisi Ali Haydar Öner'in yemekle ilgili yaptıkları görüşmede kendisine 'Tamam' dediğini söyledi. 2011 genel seçimlerinde CHP'den Isparta Milletvekili seçilen Ali Haydar Öner ise yemeğin AK Parti tarafından düzenlendiğini öne sürdü.

VALİ: GERİYE DÖNÜK ÖDEME GELENEĞİMİZ YOK

Milli Eğitim eski Bakanı Nimet Çubukçu'nun Yalvaç'ı Ekim 2010'da ziyaret ettiğini hatırlatan Isparta ValisiMemduh Oğuz, "Benden önceki Vali bu ziyaretten sonra 3 ay daha Isparta Valiliği görevinde bulunmuş. Bana da bu konu ondan 3 ay sonra intikal ettirildi. Aslına bakarsanız bu o dönemdeki sayın Vali Ali HaydarÖner'in cevaplandıracağı bir konu. Bizim böyle geriye dönük bir ödeme geleneğimiz yok" dedi.

'VALİLİK AĞIRLAMA GİDERİ'NDEN KARŞILANSIN

Isparta İl Genel Meclisi'nin AK Partili üyeleri, et fatura bedeli olan 2 bin 650 liranın Valilik Ağırlama Giderleri'nden karşılanması için meclise önerge verdi. AK Partili meclis üyeleri Ahmet Turan, Osman Çiftçi ve Yalçın Bulgurcu'nun verdiği önerge, kabul edilerek güdeme alındı. Konu Cuma günü yapılacak oturumda görüşülecek. AK Partili meclis üyelerinin verdiği önergede şu ifadeler yer aldı:

"İlimiz Yalvaç İlçesi'ne Milli Eğitim Bakanımız Nimet Çubukçu resmi açılışta bulunmak üzere 27 Ekim 2010 tarihinde gelmiştir. Yalvaç Meslek Yüksek Okulu'nda Isparta Valiliği tarafından öğle yemeği verilmiştir.Isparta Valiliği tarafından, Milli Eğitim Bakanı için verilen yemeğin ücretinin ödenmediğine dair Yalvaç veIsparta'daki yerel gazetelerde, ulusal basında haberler çıkmıştır. Bu resmi yemek parasının İl Özel İdaresi tarafından 'Valilik Ağırlama Giderleri' tertibinden ödenmesi hususu il genel meclisinin takdirlerine arz olunur. "

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum