Ödüller Sahiplerini Buldu

Anadolu Halk Mutfağı Derneği'nin Mevlana'nın başaşçısı Ateşbaz-ı Veli adına iki yılda bir düzenlediği Mutfak Kültürü Ödülleri, sahiplerini buldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ocak 2013 16:17
Ödüller Sahiplerini Buldu

Isparta’dan kendi yöresi-bölgesi ve mutfağının temsilcisi haline gelen lokantalardan Kebapçı Kadir’de Türkiye çapında 8 lokantadan birisi olma başarısını gösterdi. Kebapçı Kadir’in bu mutlu gününe Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da ortak oldu. Geceye katılan Başkan Günaydın, ayrıca Hatay’daki Sultan Sofrası’na da ödülünü takdim etti.

Halk Mutfağı Derneği'nin Mevlana'nın başaşçısı Ateşbaz-ı Veli adına iki yılda bir düzenlediği Mutfak Kültürü Ödül Töreni 2012 yılı sponsoru Lacivert Restaurant'ta gerçekleştirildi.

Anadolu Halk Mutfağı Derneği tarafından gösterilen 21 aday arasında 7 ayrı kategoride 7 ödül, Ord. Prof. Dr. Süheyl Ünver Emek Onur Ödülü ve Anadolu'da hizmet veren, kendi yöresi-bölgesi ve mutfağının temsilcisi haline gelmiş lokantalara başarı ödülleri verildi.

1851’den bu yana hizmet veren Kebapçı Kadir’in Türkiye genelinde yapılan değerlendirmeler sonrasında Yöresel Mutfak Kültürüne Katkı veren 8 lokantadan birisi olması nedeniyle almaya hak kazandığı ödül törenine Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da katıldı. Kebapçı Kadir’in sahibi Hüseyin Açıkalın ödülünü Tüm Aşçılar Federasyonu Başkanı Yalçın Manav’dan aldı.

Geceye ayrıca Isparta’dan Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel, Isparta Turizm Derneği Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir’de katılan isimler arasında yer aldı.

Ödül töreni sonrasında düşüncelerini paylaşan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Hüseyin Beyi tebrik ediyorum. Babası rahmetli Kebapçı Kadir’i bilen bir insanım ve öyle bir insanımızın oğlu bugün Mevlana’nın bir aşçısının ismi ile markalaştırılmış bir ödüle layık görülüyor. İstanbul’un en güzel yerinde hisarların arasında, boğazın kenarında bu ödülü alıyor.

Bu önce böyle bir güzel yerde, yüzlerce kişi arasından ve Anadolu’dan 8 mutfak seçilmiş. Bu mutfaklardan birisinin Isparta olması, belediye başkanı olarak beni onurlandırdı, gururlandırdı. Bu işletmemiz bu anlamda Isparta’mızı şereflendirmiştir. Tekrar kendilerini tebrik ediyorum. Kendisi şu anda büyük bir atölyede kuruyor.

Bu açıdan da bugünün bu güzelliği ve vizyon genişliğiyle o çalışmalarını daha da ileriyle götüreceğine inanıyorum. Isparta’mızdan böyle bir markanın çıkması beni mutlu etmiştir. Bunun sevinci ve gururuyla da Hüseyin beyi tekrar tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Kendisinden daha güzel, daha iyi hizmetler bekliyoruz” dedi.

Burada olmanın Isparta adına çok önemli olduğunu söyleyen Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel’de, “Isparta hak ettiği yeri her platformda almalı. Isparta’mızın bir işletmesinin ödüle layık görülmesi beni çok sevindirdi. Isparta’mızın mutfağı çok geniştir. Isparta’mız marka bir şehirdir. Daha bir çok marka etiketlerini daha yanına koyaraktan hak ettiği yeri alacaktır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Isparta Turizm Derneği Başkanı ve aynı zamanda İl Genel Meclisi Üyesi olan Fevzi Özdemir’de geceye dair yaptığı değerlendirmesinde şu görüşlerde bulundu:

“Bugün Mevlana’nın aşçısı olan Ateşbaz-ı Veli adına düzenlenen bir ödül töreni. 81 ilde üretim yapan restaurantlar içerisinde Kebapçı Kadir’in seçilmesi bizleri Ispartalı olarak gururlandırdı. Her şeyden önce ben bugün Isparta Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür ediyorum. Bugün buralara kadar geldi ve bizleri onurlandırdı bizi çok duygulandırdı. Hüseyin beyin başarılarının devamını diliyorum. Bütün Isparta’yı gururlandırdı. Burada 81 ilin içerisinde Kebapçı Kadir olarak çağrılması heyecanlandırdı. Turizm Derneği olarak elimizden gelen bütün katkıyı sağlamaya da hazırız. Bütün Isparta hep birlikte olduğumuz zaman her şeyi çözeceğimize inanıyoruz”

Türkiye çapında seçtikleri yöresel mutfak kültürüne katkı veren lokantaların 8 adet olduğunu belirten Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin, “Türkiye çapında seçilen 8 restaurant bölgelerinde de kendilerini ispatlamıştır. Bizim yaptığımız sadece buna vesile olarak bunu biraz daha kamuoyuna, İstanbul’a, gastronomi dünyasına iletmek gibi bir aracı kurum vazifesi gördük.

Ödül alanların her biri incelendiğinde istenilen bütün kriterleri sağlayan işletmeler oldular. Amacımıza ulaştık. Isparta özelinde iç Akdeniz genelinde bu başarıya imza atan Kebapçı Kadir markasının Ispartalılar tarafından da yeterince anlaşılacağı ve bilineceği ümidini taşıyorum. Umarım ne kadar önemli bir değeri Isparta’da barındırdıklarının farkındadırlar” ifadelerinde bulundu.

Isparta’ya Anadolu’da hizmet veren, kendi yöresi-bölgesi ve mutfağının temsilcisi haline gelmiş işletme ödülünü alan Kebapçı Kadir sahibi Hüseyin Açıkalın da, “Biz 161 yıllık bir tesisin sahibiyiz. Atamızın bıraktığı yerden bayrağı alarak en iyi şekilde değerlendirmeye, sunmaya, gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlamaya, en iyi şekilde Isparta’yı tanıtmaya talip olduk. Şu anda bu ödüle layık görülmek bizlere onur verdi.

Bu ödül sadece benim değil. Öncelikle Isparta’nın. Isparta’nın yemekleri, kültürü olmasaydı biz bu ödülü almakta hak iddia edemezdik. Önce mutfağımıza sahip çıktık. Isparta’yı tanıtmaya çalıştık. Elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık. Bundan sonra daha iyi şeyler olacak. Dışarıya çıkaramadığımız Isparta kebabını vakumlayarak istediğimiz yere gönderebileceğiz. Bu ödülü de birlikte aldığımız için tüm Isparta halkına armağan ediyorum” şeklinde konuştu.

Yöresel Mutfak Kültürüne katkı veren lokantalar dalında Kebapçı Kadir’in yanı sıra Sultan Sofrası (Hatay-Antakya), Münire Sultan Sofrası (Kastamonu), Lale Lokantası (Rize-Çayeli), Hacı Baba Kervansaray (Malatya), Kaplandağ Restaurant (İzmir-Tire) Şirvan (Gaziantep), Cumhuriyet Lokantası (Balıkesir-Edremit) başarı ödüllerine layık görüldü.
Anadolu Halk Mutfağı Derneği’nce iki yılda bir düzenlenen ödül töreninde ayrıca araştırma inceleme kitap, işletme, mutfak endüstrisi, kamu ve sivil toplum kuruluşları, yazılı ve görsel medya, gıda üretim şirketi ve mutfak hizmet sektörü alanlarında da ödüller sahiplerini buldu. Bunlara ödülleri Edirne Valisi Hasan Duruer tarafından verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum