Ödüllü Çarşı Projesine Start Verildi

Ödüllü Çarşı Projesine Start Verildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Haziran 2017 21:26
Ödüllü Çarşı Projesine Start Verildi

Eğirdir Belediyesi, halk arasında Sirkeci Çarşısı olarak bilinen alanda başlattığı Çarşı projesinin çalışmaları dün itibari ile başladı. İhaleyi alan firma tarafından temel atma çalışmaları için zemin düzenlemesi yapılıyor.
 
Eğirdir Belediyesince, Ali Sinan Mimarlık'a yaptırılan Eğirdir Çarşı Projesi, Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri 2017 Proje Yarışmasında "Başarı Ödülü"ne layık görülmüştü.
 
Eğirdir'in tabiri ile “Sirkeci Projesinde dün itibari ile temel atma aşamasına geldi. Çarşı projesinin Otopark kısmı için yapılan ihaleyi alan firma Özer İnşaat tarafından çalışmalar başladı ve kısa zamanda temel atılması düşünülen proje inşaatının 6 ay gibi bir süre içerisinde bitmesi hedefleniyor.
 
Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Yapılacak modern ve estetik çarşı tamamlandıktan sonra halkımız, etrafında bulunan Belediye ve Hükümet Konağı başta olmak üzere bu alandaki diğer binaların da estetik ve modern bir görünüme kavuşmasını isteyeceklerdir. Çok güzel bir proje hazırlandı.

            Projenin alt katında otopark, üzeri iş yerleri ve açık alandan oluşan modern çarşımız balıkçı barınağı ile bütünleştiğinde denize kıyısı bulunan büyük şehirlerdeki marinalara da benzeyecek. Danayı yüzdük kuyruğuna geldik. İleriye dönük olarak, Kale Meydanı'nı pazar kurulan alanın altını da kapalı otopark yapmayı düşünüyoruz. Kale ile bütünleştiğinde kent meydanını dizayn edeceğiz. Yapılacak inşaat tamamlandığında Eğirdir’e yaraşır estetik bir yapı meydana gelecek." dedi.

            Yeni yapılacak modern çarşı ile ilgili Belediye Fen İşleri Müdürü Vekili Gülay Uysal teknik bilgiler verdi. Fen İşleri Müdürü Vekili Gülay Uysal, "Estetik ve modern yapılaşmaya uygun bir dizayn ile hazırlanan iş merkezimizde değişik ölçülerde 32 dükkân bulunuyor. Dükkânlarımız genişliği 17 m2 ve 51 m2 arasında değişiyor. Bodrum katında 2454 m2 ve 76 araçlık kapalı otoparkımız olacak. Projeye göre yaklaşık 2 bin 500 m2 de açık alanımız olacak. Bu proje tamamlandığında ilçemizin çehresinde bir değişiklik olacak." dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.