Öfkenizi Meclise Taşımak İçin Geliyorum!

CHP Milletvekili Aday Adayı Süleyman Coşar, partisinin il merkezinde kalabalık bir gruba hitap ederek aday adaylığını açıkladı. Coşar, “Çaresiz değiliz. Öfkenizi Meclise taşımak için geliyorum” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Şubat 2015 14:19
Öfkenizi Meclise Taşımak İçin Geliyorum!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Aday Adayı Süleyman Coşar, partisinin il merkezinde düzenlediği basın toplantısıyla aday adaylığını açıkladı.

Kalabalık bir partili grubun katıldığı toplantıda konuşan Süleyman Coşar, “Çaresiz değiliz. Partimiz sahipsiz değil” diye başladığı konuşmasında 7 Haziran tarihinde yapılacak olan seçimlerin önemine işaret ederek “AKP ile en önemli rövanşımız bu seçimler” ifadelerini kullandı.



Coşkulu konuşmasıyla salonda bulunanlara da heyecanını yansıtan Süleyman Coşar, “Ben sizin öfkenizi meclise taşımak için geliyorum. Hepinizin sesi olmak aday olmak istiyorum. Sıradan bir aday değilim. Laf olsun diye de meclise gitmeyeceğim. El birliği ile duyarsız kesimleri duyarlı hale getireceğiz” dedi.

Eğitimci kökenli olan Süleyman Coşar, “Dönemin siyasi iktidarlarının hedefinde hep eğitimciler vardı. Sürgünler, tehditler vardı. Biz de o yıllardan bu günlere uzandık geldik. Mücadelenin hep içerisinde oldum. Bütün çocuklarımı mermi gibi bu memlekete hizmet için donattım, yetiştirdim. Çocuklarımda bu partide yetişti” ifadelerini kullandı.



CHP Milletvekili Aday Adayı Süleyman Coşar, kendisini dinleyen partililerin sorusu üzerine projelerinden de söz etti. Coşar, “Isparta’nın asıl sahipleri, meslek odaları, kitle örgütleridir. Onların projelerinin Ankara’da takipçisi olacağız. Bizim de projelerimiz var. Onları da zaman içerisinde kamuoyu ile paylaşacağız. Ama size şunu söylemeliyim; öğrencilerimiz, gençlerimiz Isparta’da tarikatların eline düşüyor. Çocuklarımızı Arap Emperyalizminin elinden kurtaracağız. Yurtlar kuracağız” şeklinde konuştu.



Süleyman Coşar, CHP’nin efsane ismi Turan Özgül’ün partiye ve kendisine verdiği emekleri de anlatarak “Ben buraya Turan abimizin elini sıkarak değil, öperek geldim” dedi.

Süleyman Coşar Kimdir!
1944 Yılında Isparta’nın Gelendost ilçesinde doğdu. 1964 yılında Gönen Öğretmen Okulu’ndan mezun oldu. 1966 yılında Muş’a tayin olarak burada Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS)’nda aktif görev aldı.
1968 yılında Isparta’ya tayin oldu ve memleketi Gelendost’ta TÖS’ün siyasi örgütlenmesini başlattı. Gelendost’ta TÖBDER’in kurulmasında aktif rol aldı.

1973 yılında CHP’den Gelendost Belediye Başkanı seçildi. 1977 yılına kadar devam ettiği Belediye Başkanlığı görevinde ilçeye iz bırakan çalışmalara imza attı.

Bu dönemde Isparta’nın tüm köy, belde ve ilçelerini dava arkadaşlarıyla birlikte karış karış dolaşarak Adalet Partisi’nin kalesi olan Isparta’da CHP’nin ilk kez Milletvekili çıkarmasına öncülük etti.

1977 yılında CHP Isparta Milletvekili Aday Adayı oldu. Ancak, halkın isteği üzerine, örgütlü mücadele adına adaylıktan çekildi. Yerini Isparta’nın ilk CHP’li milletvekili Hüseyin Özsüt’e bıraktı.

1983 yılında Isparta’da Halkçı Parti’nin kurulmasında etkin rol aldı.
1989 yılında Gelendost SHP Belediye Başkan adayı ve 1994 yılında CHP Belediye Başkan Adayı oldu.

50 yıldır örgütlü mücadele davasını, halkın aydınlatılmasını ve vatanın bölünmez bütünlüğü yolunda hizmet etmek için sürdürüyor.

Süleyman Coşar evli ve 6 çocuk babasıdır.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum