'Oğlumu Öldürüp Gömdüler' İddiası

'Oğlumu Öldürüp Gömdüler' İddiası

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Şubat 2016 12:40
'Oğlumu Öldürüp Gömdüler' İddiası

Yaklaşık 8 yıl önce kaybolan oğlu Murat Çavdar'ın, 'boşandığı eşi ve diğer oğlu tarafından öldürülüp gömüldüğü' yönünde savcılığa başvuran 70 yaşındaki Mehmet Çavdar'ın iddiaları üzerine, Yalvaç'ta 30 polis, özel eğitimli 2 köpek ve özel cihazlarla ceset araması yapıldı.

Yalvaç'a bağlı Bağkonak Köyü'nde 2008 yılında kaybolduktan sonra haber alınamayan Murat Çavdar'ın, Konya'nın Akşehir İlçesi'nde oturan babası Mehmet Çavdar, Yalvaç Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak, boşandığı eşi ve diğer oğlu Ö.Ç.'nin Murat Çavdar'ı öldürüp gömdüğünü iddia etti. Almanya'da çalıştıktan sonra Bağkonak Köyü'ndeki iki katlı evine yerleştiğini anlatan Mehmet Çavdar, kısa süre sonra boşandığı eşi V.K. ile oğlu Ö.Ç.'nin kendisini dövüp evden uzaklaştırdığını, hemen ardından da küçük oğlu Murat Çavdar'ın ortadan kaybolduğunu belirtti. Mehmet Çavdar savcılıktaki ifadesinde şunları söyledi:

"Eşimle anlaşamadığımız için sürekli kavga ediyorduk. Ortanca oğlum Ö.Ç. de annesi ile bir olup bana şiddet uyguluyordu. Ben ayrıldıktan sonra oğlum birden ortadan kayboldu. Ne zaman sorsam 'çekip gitti' diyorlardı. Eşini bırakıp nereye gitsin? Kesin onu öldürdüler. Bir ara köye geldiğimde tanıdığım tekel bayi işletmecisi son zamanlarda Murat'ın yaralı halde geldiğini 'Ne oldu' diye sorduğunda ise 'Beni ağabeyim dövüyor' dediğini söyledi. Zaten çocuk kaybolduktan sonra bunlar bir kere olsun merak edip aramadılar."

EVİN BODRUMUNDA SİSMİK ARAMA
Babanın iddialarının ardından savcılık yıllar önce kapanan dosyayı yeniden açtı. Murat Çavdar'ın öldürülüp, gömüldüğü iddia edilen Bağkonak Köyü'nde 30 polis, özel eğitimli 2 polis köpeği ve Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) sismik çalışmalarda kullanılan özel cihaz ve jeoloji mühendisi eşliğinde arama yapıldı. Mehmet Çavdar'ın 'Oğlum kaybolduktan sonra bu evin bodrumunda atölye olarak kullanılan yerin zeminine beton döktüler' ifadesi üzerine Ö.Ç. ve V.K.'nın oturduğu evin bodrumunda arama yapıldı. Beton zemin önce sismik cihaz, ardından da matkapla birkaç yerden delindikten sonra köpekler ceset aradı. Köyün dışında yer alan bir bahçedeki sulama kuyusu da motopompla boşaltılıp içi kontrol edilirken, bahçe kulübesi ve çevresi de sismik cihaz ve köpeklerle incelendi. Yapılan aramalardan sonuç alınamazken, şüpheli görülen Ö.Ç. ifadesi alınmak üzere savcının talimatıyla gözaltına alındı.

Nurettin Arkan / Yalvaç

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.