Öğrenci Apartları Denetlenmeli

Süleyman Demirel Üniversitesi`nde (SDÜ) öğrenim görmek adına ülkenin dört bir yanından gelen öğrencilerin barındıkları apart ve öğrenci evlerinin disiplinden uzak olduğu gerçeği Isparta İl Genel Meclisi gündemine taşındı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Eylül 2011 12:05
Öğrenci Apartları Denetlenmeli

Isparta`nın gurur kaynağı SDÜ`nün 50 bine yaklaşan öğrenci nüfusu ve binlerce öğretim görevlisi ile il nüfusunda oldukça büyük bir yeri bulunuyor. Türkiye`nin hemen her bölgesinden, yüksek öğrenimlerini yapmak amacıyla Isparta`ya gelen en az 2-4 yıl misafir olarak kalan eğitimli ve kariyer sahibi gençlerin Isparta`da kaldıkları yerlerin hizmet kalitesi Meclis gündeminde tartışıldı.

MHP`li Mustafa Artan tarafından verilen önergede devlet ve özel sektörce işletilen yurtların Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanmış yönetmelik doğrultusunda işletildiği ve denetlendiği hatırlatılarak, bu yurtlarda kalan öğrencilerin yurtlarda geçirdikleri süreler, yönetmeliklerce belirlenmiş prensipler doğrultusunda bir disiplin altında oldukları belirtildi. Buralarda kalan kız ve erkek öğrencilerin ailelerinin çocuklarının durumundan büyük bir oranda endişe etmediğini söyleyen Artan, aynı şeyin öğrencievleri ve apartlar açısından söylenemeyeceğini bildirdi.

HAKSIZ REKABET DOĞUYOR
18 yaşın üzerinde, özgür bir yaşam heveslisi birçok gencin tercihinin disiplinden ve kontrolden uzak bu öğrenci evleri ve apartlar olduğuna dikkat çeken Artan, şöyle konuştu:"Öğrencilerin evlerde ve apartlar da yaşama tercihlerini saygıyla karşılamak durumundayız, Ancak, ilimizde sadece yüksek gelir amacıyla evleri ve apartları kiraya verenlerin olaya bakışları ve tavırları çığırından çıkmış durumdadır. Tamamen, yüksek gelir temin etmek amacıyla dizayn edilen apartların ve öğrenci evlerinin bir çoğunda öğrenciler gayri sıhhi şartlarda ikamet etmektedir. Yurtlarda, yatak odalarının hacimleri bile odada kalan şahıs başına belli bir miktarda olması denetlenirken, bir kısımapartlar da banyo ve mutfaklar bile yatak odası haline dönüştürülmüş durumdadır. Öğrencilerimizin bir çoğu, apartlar ve öğrenci evlerinde sağlıklı ders çalışma ortamı bulamamaktadır.

"Bazı grup ve kuruluşların denetimindeki apartlar ve öğrenci evlerinde öğrencilerin kendi istekleri dışında yaşam tarzlarına zorlanmakta, hayatları çeşitli travmalara yol açacak yönlendirmelere tabi tutulduğunu anlatan Artan, şunları söyledi: "Yurtlar, her açıdan devlet kuruluşlarının denetimine açıkken (Milli eğitim, emniyet, maliye, sağlık müdürlüğü, zabıta) apartlar ve öğrenci evleri hiçbir denetime tabi olmamakta, haliyle muazzam bir haksız rekabet ortamı doğmaktadır. Her açıdan, uygun olmayanşartlarda hizmet veren bu kuruluşların; Isparta`ya gelmiş misafirlerimizin kötü anılarla ilimizden ayrılmasına ve hafızalarında kötü bir Isparta imajının yerleşmesine sebep olmaktadır. Bu konuda yapılacak araştırmalar neticesinde bu gayri müsait şartların sayısını çoğaltmak mümkündür."

APARTLAR DENETİM ALTINA ALINSIN
Hiçbir şekilde, hiçbir kimsenin gelir ve kazancına engel olmak gibi bir niyet taşımadıklarını anlatan Artan, "Ancak, yüksek öğrenim yaşantılarını Isparta`da yaşayacak olan gençlerimizin ilimizin bu nimetlerinin farkında olmasını sağlamanın, doğan haksız rekabetin ortadan kaldırılmasının ve her açıdan kontrolün sağlanmasının peşindeyiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.