Öğrenci Dostu Üniversite Şehri: ISPARTA

Öğrenci Dostu Üniversite Şehri: ISPARTA

Yayınlanma:
Öğrenci Dostu Üniversite Şehri: ISPARTA

Isparta, Öğrenci Dostu Üniversite Şehri Araştırmasında 182 Üniversite arasında 86 puanla 5. Sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.  ‘Öğrenci Dostu Üniversite Şehri’ araştırması yayınlandı.

Isparta bu araştırmada sınıfı geçti. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen araştırmanın ilk sırasında Eskişehir yer alırken, memnuniyet araştırmasında Isparta da sınıfı geçti. 86 puan alan Isparta 5. sırada yer aldı ve yüksek memnuniyet hissedilen şehirler arasına adını yazdırdı.

ISPARTA, TAM BİR ÜNİVERSİTE ŞEHRİ
90 bine yaklaşan öğrencisi bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi ile tam bir üniversite şehri olan Isparta, misafir ettiği öğrencilere sunduğu yaşam kalitesi bakımından üst düzeyde olduğun belgeledi. Üniversite Araştırma Laboratuvarı kurucuları Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından gerçekleştirilen “Öğrenci dostu üniversite şehirleri” araştırmasının sonuçları açıklandı, ortaya çarpıcı bir tablo çıktı.

6 KATEGORİDE SINIFLANDIRMA YAPILDI
Araştırma 6 kategoride yapıldı ve sınıflandırma da buna göre gerçekleştirildi. A+ olarak nitelenen çok yüksek memnuniyet hissedilen şehirler ile A puanlaması verilen yüksek memnuniyet hissedilen şehirler arasına girmeyi başaran üniversite şehirleri, barındırdıkları öğrencilere yüksek kalitede bir hayat sunduklarını belgeledi. Memnuniyet hissedilen şehirler B, potansiyeli olmasına rağmen memnuniyeti sağlayamayan şehirler de C kategorisinde yer aldı. Memnuniyetsizliği gideremeyen şehirler ile memnuniyetsizliğin en yüksek olduğu iller ise D ve F puanlarını aldı.

ISPARTA A GRUBUNDA YER ALDI
90 bine yaklaşan öğrenci sayısıyla Süleyman Demirel Üniversitesi’nin şehri Isparta, araştırmadan alnının akıyla çıktı, bunca yıldır verilen emeklerin boşa olmadığını gösterdi. Yapılan çalışmada 86 puan alan ve başarı derecesi A olan Isparta, öğrenciye yüksek memnuniyet sunan şehirlerin arasına girdi ve 5. sırada yer aldı.

İLK SIRADA ESKİŞEHİR VAR
Araştırma sonuçları, Türkiye’nin üniversite başkentinin Eskişehir olduğunu ortaya koydu. 91 puan ile ilk sırada bulunan Eskişehir, A+ başarı puanını elde etti. Eskişehir’i, Antalya, İzmir, Çanakkale, Isparta, Bursa, Aydın, Ankara, Muğla, Tekirdağ, Edirne, Samsun, Trabzon, İstanbul¬Asya, Balıkesir, Giresun, Zonguldak, Denizli, İstanbul¬Avrupa, Ordu, Manisa, Kocaeli ve Düzce izledi.

36 ŞEHİRDEKİ ÖĞRENCİLER MEMNUNİYETSİZ
Türkiye’de 33 şehirde öğrenciler yaşadıkları şehirden memnuniyet hissederken, 36 şehir öğrencilerine memnuniyetsizlik hissini yaşatıyor. Türkiye’de öğrencilerin hiç memnun olmadığı üniversite şehri Hakkari. 29 puan alabilen Hakkari, memnuniyetsiz şehirlerin de en altında, 82. sırada yer alıyor. Hakkari’nin önünde ise Şırnak, Bitlis, Kilis, Muş, Bingöl, Ağrı, Yozgat ve Bayburt yer alıyor.  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum