Öğrenci İle Şehrin Bağlantısı Kesilir

SDÜ'nün üniversite yerleşkesi içerisinde 35 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle 2 bin kişilik apart ve aktivite alanları projesine ilk tepki AK Parti Milletvekili Recep Özel'den geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ekim 2013 13:16
Öğrenci İle Şehrin Bağlantısı Kesilir

'Isparta esnafını düşünen yok' haberi gündeme bomba gibi düştü.

SDÜ Rektörlüğü'nün içerisinde 2 bin kişilik öğrenci apartı ve bu öğrencilerin sosyal ihtiyacını giderecek aktivite alanlarıdan oluşan Yaşam Merkezi Projesi'ni sessiz-sedasız ihaleye çıkarması ve 35 yıllığına 60 bin m2'lik alanı kiralamasına ilk tepki iktidar kanadından geldi. Milletvekili Recep Özel, projenin kamuoyunda ve ilgililer tarafından tartışılmadan 'ben yaptım oldu' mantığıyla resmi anlamda boyut kazanmasına tepki gösterdi.

AYNI HASSASİYETİ GÖREMEDİK
AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, üniversitenin özel sektör yatırımıyla hayata geçireceği yaşam merkezi projesine farklı bir açıdan yaklaştı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Bakanlığı'nın Isparta merkezde 1000 kişilik KYK öğrenci yurdu yatırımı planladığını hatırlatan Milletvekili Özel, "sayın rektörümüzden KYK yurdu konusunda aynı hassasiyeti ve hızlılığı göremedik. Gençlik ve Spor Hizmetleri Bakanlığımız Isparta'da 1000 kişilik öğrenci yurdu yapmak istedi. Bunu yatırım planına aldırmak öyle kolay bir iş değil. Sağolsunlar sayın bakanımız bu konuda bizi kırmadı. Isparta'nın KYK kontenjanı yeterli gelmiyor. Binlerce öğrenci yedekte kalıyor.

Ekonomik durumu çok iyi olmayan aileler için KYK çok önemli. Devletimiz büyük bir hizmeti yerine getiriyor. Bakanlığımız da bu doğrultuda kontenjanı artırmak istedi. SDÜ'den yer talep edildi. Bu süreçte yavaş davranıldı. Uygun olmayan bir yer teklif edildi. Bakanlığımız kabul etmedi, Sayın Bakanımızın bu konuya olan tepkisi basın yoluyla kamuoyuna da duyuruldu. Böyle devletimizin önemli bir yatırımına aynı hassasiyeti göstermeyen SDÜ yönetimini yadırgıyoruz. KYK yatırım sürecinde aynı hassasiyet ve aynı hız gösterilmemiştir" diye konuştu.

ESNAF KORUNMALI
Milletvekili Recep Özel, üniversite içerisinde gündeme gelen bu yatırımın öğrencinin şehirle bağlantısının kesilmesine hizmet edeceği endişesi taşıdığını da söyledi.

Örencilerinin üniversite kampüsü içerisinde tıkılıp kalmaması gerektiğini belirten Özel, "üniversite eğitim verirken bu öğrencilerin oluşturacağı katma değeri ve kazancı düşünmemeli. Öğrenci eğitimini üniversitede almalı, ihtiyaçlarını şehirde gidermelidir. Isparta esnafı öğrenci ile ayakta duruyor. Öğrenciye dayalı olarak çok güzel yatırımlar yapılıyor.

Bu yatırımların ayakta kalması için öğrencilerin şehirle bütünleşmesi devam etmeli. SDÜ öğrencisini kampüs içerisinde yatırıp, orada yeme ve içme ihtiyacını karşılamak esnafa verilecek en büyük zarardır. Böylesine büyük bir projeyi, böylesine uzun bir süreliğine tartışmadan, konuşmadan gündeme getirmek ve resmi bir adım atmak yanlıştır. Kamuoyunda doğruluğu ve yanlışlığı iyice tartışılmalı diye düşünüyorum" diye sözlerini tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum