Öğrenci Konseyi Barınma Sorununa El Attı

Öğrenci Konseyi Barınma Sorununa El Attı

Yayınlanma:
Öğrenci Konseyi Barınma Sorununa El Attı

SDÜ öğrencilerinin Isparta’da en önemli sorunlarından biri olarak görülen barınma ile ilgili Öğrenci Konseyi çalışma başlattı. SDÜ Öğrenci Konseyi barınma sorunu için mahalle muhtarlarını ziyaret ederek mahallelerdeki boş miktarının tespiti için görüşme yapıyor. Çalışmanın devamında şehrin daha iç kesimlerinde kalan öğrenciler için SDÜ’ye direkt otobüs seferleri düzenlemesi için Halk Otobüsleri Kooperatifi ile görüşülecek.
Her geçen yıl öğrenci sayısı artan SDÜ’de öğrencilerin en temel sorunu olan barınma ihtiyacı ile ilgili çalışma başlatan SDÜ öğrenci konseyi mahalle muhtarlarını ziyaret ediyor. Öğrenciler ulaşım rahatlığı açısından daha çok otogar civarı ve il merkezinde yer alan apart ve daireleri tercih ediyor. Ekonomik olarak bu bölgelerde oturamayan öğrenciler ise üniversiteye ulaşımın daha zor olduğu diğer mahalleleri tercih ediyor. SDÜ öğrenci konseyi ekonomik olarak otogar ve il merkezi gibi yerlerde oturamayan öğrenciler için şehrin diğer bölgelerindeki boş ev miktarını tespit için mahalle muhtarları ile görüşmeye başladı. Çalışmanın devamında Halk Otobüsleri Kooperatifi ile görüşülerek öğrencilerin yoğun olarak yer aldığı daha iç kesimlerde oturan öğrenciler için SDÜ’ye direkt otobüs seferleri düzenlemesi talep edilecek.

KONSEY ÖĞRENCİNİN BARINMA İHTİYACINA EL ATTI
SDÜ Öğrenci Konseyi yeni Eğitim Öğretim dönemine hazırlık için mahalle muhtarlarını ziyaret edip mahallerde bulunan boş evleri ve boş ev oranlarını tespit ediyor. Artan öğrenci sayısıyla dış mahallelerinde arzu eden öğrenciler için kullanıma açılması noktasında çalışma gerçekleştiriyor.

Ziyaretlerle ilgili konuşan SDÜ Öğrenci Konsey Başkanı Ferdi Alakuş “Her kayıt döneminde artan öğrenci sayımız göz önüne alındığında nasıl ki çarşı merkezinde ve IYAŞ civarında oturmayı arzulayan arkadaşlar varsa dış mahallelerde de daha hesaplı ikamet etmek isteyen arkadaşlarımız var. Bizler 80 bin öğrenciyi temsil eden Öğrenci Konseyi olarak her öğrencimizi düşünmeli onlar için seçenek sunacak pozisyonda olmalıyız” dedi.

ULAŞIM İÇİNDE ÇARE ARANACAK
Şehrin daha iç kesimlerinde oturacak öğrencilerin üniversiteye ulaşımı noktasında da halk otobüsleri kooperatifi ile görüşeceklerini belirten Alakuş “Eğitim Öğretim dönemi içinde arkadaşlardan ve ailelerden tarafımıza gelen istek ve şikayetler doğrultusunda dönem içinde de yaşadığımız sıkıntılar ve dış mahallelere yerleştirdiğimiz öğrencilerimizin memnuniyetleri göz önüne alındığında böyle bir çalışma yapmakla karşı karşıya kaldık. Bu hususta Muhtarlarımızı ziyaret ediyor, mahallelerdeki boş ev oranlarını tespit etmeye çalışıyoruz. Bunu da Otobüs kooperatifimizle değerlendirip o mahallelerdeki ulaşımın daha sistemli hale getirilmesi ayrıca bunun kayıt zamanı Ulaşım katalogu şeklinde ailelere sunulması noktasında çalışma yapıyoruz. Bu çalışmayla arzu eden aileler daha hesaplı bir şekilde ulaşım problemi yaşamadan evladını o mahallede barındırabilecek buda hem Isparta’mızın tamamının barınma noktasında kullanıma açılması hem de Öğrenci memnuniyeti konusunda güzel bir çalışma olarak değerlendirilecek” ifadelerini kullandı.

MAHALLE MUHTARLARINA TEŞEKKÜR
Konuşmasında Mahalle Muhtarlarına teşekkür eden Konsey Başkanı Alakuş “Bizleri misafir eden ve bizlerle bilgi paylaşımı noktasında birlikte çalışan değerli Muhtarlarımıza ve Otobüs Kooperatif başkanımıza canı gönülden teşekkür ediyor; bu çalışmanın bundan sonraki süreçte de artarak devam edeceğinin bilinmesini istiyorum ve en kısa sürede muhtarlarımız ile Otobüs Kooperatifimizi Üniversitemizde misafir edip çalışmayla ilgili son şekli vereceğimizin bilinmesini istiyorum’’ dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum