Öğrenci Memnuniyetinde Isparta Nerede?

Öğrenci Memnuniyetinde Isparta Nerede?

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2017 03:22
Öğrenci Memnuniyetinde Isparta Nerede?

Osmangazi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından gerçekleştirilen çalışmada öğrencilere yaşadıkları şehirdeki memnuniyetleri soruldu. Araştırma sonuçlarına göre, Isparta 5. sırada yer aldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından ‘üniversite öğrencileri okuduğu şehirden ve halkından ne kadar memnundur’ çalışması yapıldı. Çalışmanın, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasının [TÜMA 2017] bir parçası olduğu, araştırmada verileri 2017 yılında 81 ildeki 108 devlet ve 56 vakıf olmak üzere 164 üniversitede öğrenim gören 13,694 öğrenciden toplandığı ifade edildi. Yapılan araştırma sonucunda Türkiye’de 33 şehirde öğrenciler yaşadıkları şehirden memnuniyet hissederken 36 şehirin öğrencilerine memnuniyetsizlik hissini yaşattığı ortaya çıktı. Bununla birlikte memnuniyet ve memnuniyetsizlik arasında kalan Türkiye’nin 12 şehrinin öğrenci şehri olabilme potansiyeli olmasına rağmen öğrenci memnuniyetini tam olarak sağlayamadığı gözlemlendi.

Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin değerlendirmelerine göre Eskişehir öğrenci başkenti oldu.  Karabük, Osmaniye, Afyonkarahisar, Kars, Siirt, Ardahan, Karaman, Çankırı, Aksaray, Batman, Iğdır, Bayburt, Yozgat, Ağrı, Bingöl, Muş, Kilis, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri’de yaşayan öğrenciler, yaşadıkları şehirden memnun olmazken, Eskişehir ile birlikte sırasıyla Antalya, İzmir, Çanakkale, Isparta, Bursa, Aydın, Ankara, Muğla, Tekirdağ, Edirne, Samsun, Trabzon, İstanbul-Asya, Balıkesir, Giresun, Zonguldak, Denizli, İstanbul-Avrupa, Ordu, Manisa, Kocaeli ve Düzce’den öğrencilerin memnun olduğu açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum