Öğrenci Odaklı Üniversite, Güvenli Şehir

Öğrenci Odaklı Üniversite, Güvenli Şehir

Yayınlanma:
Öğrenci Odaklı Üniversite, Güvenli Şehir

Süleyman Demirel Üniversitesi Batı Yerleşkesi Merkezi Durakları'nda 2018-2019 Akademik Yıl için Isparta'ya gelen öğrencilerin adaptasyon süreçlerinin sağlıklı bir şekilde tamamlanması için önemli bir proje başlatıldı. 

SDÜ, Valilik, Belediye Başkanlığı, Emniyet, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Kredi Yurtlar Kurumu, Batı Yerleşkesi merkez duraklarında stant açarak SDÜ ailesine yeni dâhil olan öğrencilerin gereksinim duyabilecekleri her türlü bilgi ve donanım sağlanmaya başladı.

İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Proje Koordinatörü Mehmet Turşucu, eğitim-öğretim kalitesi, uluslararası düzeyde akademik kadrosu, Batı ve Doğu Yerleşkesi'nde sunulan imkânları ve araştırmacılığı teşvikiyle 'öğrenci odaklı' bir üniversite olan SDÜ'nün yeni üyelerine yönelik oryantasyon programı başlattığını söyledi.

ÖĞRENCİLERE AİLE SEVGİ VE İLGİSİ

Öğrencilerin Isparta'ya uyumu, şehirde karşılaşabilecekleri olası güçlüklerle ne yapmaları gerektiği noktasında bilgilendirmek amacıyla Valilik, Belediye Başkanlığı, Emniyet Teşkilâtı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Kredi Yurtlar Kurumu ve ilgili özel sektör kuruluşlarını davet ettiklerini anlatan Proje Koordinatörü Turşucu şöyle devam etti:

“Hedefimiz Isparta'da yeni yaşamaya başlayan öğrencilerimizin karşılaşabilecekleri olumsuz durumlarda ne yapmaları gerektiğini anlatmaktır. Ayrıca uyum sürecinin çok sağlıklı bir şekilde yönetilmesini sağlamaktır. Isparta'yı, SDÜ'nün akademik birimlerini, sosyal, sanatsal, kültürel, sportif vb. donanımlarını tanıtmak istedik. Ayrıca şehirde istenmeyen durumlar ile karşılaştıkları an ne yapmaları gerektiğini anlatmak istedik. Bunun için de Valilik, Belediye, Emniyet, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nü davet ettik. Hepsine katılımlarından ötürü teşekkür ederiz.  Öğrencilerimize Isparta'yı anlatıyoruz. Basılı materyaller veriyoruz. İhtiyaç duyabilecekleri tüm iletişim bilgilerini paylaşıyoruz. Amacımız uyum sürecinin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasıdır.

SDÜ Batı Yerleşkesi Merkezi Durakları'ndaki kurumlarımızın stantları 27 Eylül Perşembe gününe kadar açık kalacak.”

Proje Koordinatörü Mehmet Turşucu, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ''SDÜ Mobil'' uygulamasının da tanıtımının yapıldığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.