Öğrenci Sayısı Büyük Marketleri Cezbediyor

Iyaş Yönetim Kulu Başkanı Şenol: Isparta"nın Öğrenci Sayısı Büyük Marketlerin İştahını Kabartıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Şubat 2011 10:35
Öğrenci Sayısı Büyük Marketleri Cezbediyor

Isparta Yatırım AŞ (IYAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, Isparta’da çok öğrenci olmasının bazı zincir marketlerin iştahını kabarttığını söyledi.

En son KİPA’nın mağaza açmak için İstanbul yolu üzerinde inşaata başladığını belirten Şenol, “Isparta’da çok öğrenci olması onların iştahını kabartıyor. Önümüzdeki günlerde sonuçlarını göreceğiz, umduklarını bulacaklarını zannetmiyorum. Perakende sektöründe Isparta’nın potansiyeli bellidir. Migros ve IYAŞ'ın almış olduğu paylar da bellidir.” dedi.

Isparta ekonomisinin durumundan bahseden Şenol, Isparta’da gelirlerin azaldığına dikkat çekerek, bu durumun perakende sektöründeki harcamayı azaltacağını kaydetti. Şenol, Isparta’da birçok fabrikanın kapandığını belirterek, son 10 yılda 500 kişi çalıştıracak bir işletme kurulamayacağını savundu. Daha önce işten çıkarılanların işsiz olduğunu ifade eden Şenol, Isparta ekonomisinde büyük bir gerileme olduğunu, ve sonuçlarının perakende sektörüne yansımasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

Şenol, büyük alışveriş zincirlerinin gelmesinden IYAŞ’ın etkilenmeyeceğini, karşılıklı olarak düzenlenen kampanyalarda esnaf kesiminin büyük zarar göreceğini söyledi. Isparta’da şu anda toptan perakende işi yapan bin 300 işyeri bulunduğuna dikkat çeken Şenol, KİPA’nın mal teminini merkezi sistemle yaptığından bölgeden mal alımı yapmayacağını öne sürdü.
IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şenol, KİPA ve benzeri gelişmelere karşın yeni taktikler geliştirdiklerini, sürekli indirim ve daha çok reklamla daha çok kişiye ulaşacaklarını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum