‘Öğrenci Soyuluyor’ Şeklinde Gündeme Gelmek Doğru Değil

‘Öğrenci Soyuluyor’ Şeklinde Gündeme Gelmek Doğru Değil

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ocak 2022 14:35
‘Öğrenci Soyuluyor’ Şeklinde Gündeme Gelmek Doğru Değil

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı,  özel halk otobüslerine yapılan zamları değerlendirdi. Isparta Belediyesi’ni eleştiren Başkan Halıcı, öğrencileri kaderleri ile baş başa bırakmayacaklarının altını çizdi. Halıcı, öğrencilerin sosyal medya üzerinden başlattığı kampanyaya destek verdiğini belirterek, “Isparta’nın ‘öğrenci soyuluyor’ şeklinde gündeme gelmesini de doğru bulmuyoruz” dedi.

BELEDİYE DESTEK VERMELİ

Isparta CHP İl Başkanlığın da yapılan basın toplantısında, İl Başkanı Yalım Halıcı otobüs fiyatlarına gelen zamlara ve elektrik zamlarına karşı tepki gösterdi. Başkan Halıcı’nın yaptığı açıklamada; “‘Isparta’da öğrenci soyuluyor’ şeklinde gündeme gelmek doğru olmadı. Üniversite bizim ana motorumuz. Üniversite öğrencilerini memnun etmek zorundayız. Bu şehre gelecek öğrenciler mutlu olmak zorunda. Özel Halk Otobüsleri Kooperatifini çok iyi anlıyoruz. Onların da kendilerine göre sıkıntıları var. Burada önemli olan yerel yönetimlerdir. Belediyenin sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket etmesi gerekir. Otobüsün maliyetini sübvanse etmeli” ifadelerini kullandı.

ZAM KARARI BELEDİYE ENCÜMENİ İLE ALINMIŞTIR

Başkan Halıcı, halk otobüsü işletmecilerinin de tepki göstermesini belirtirken, “Neredeyse 1 milyar TL bütçe ile özel halk otobüslerine destek olamıyor musunuz? Halk otobüs işletmecilerin de zamlara tepki göstermesi gerekiyor. Yanlış ekonomi yönetiminin sonucudur. Beklentimiz belediye meclisinin olağanüstü toplanarak üniversite öğrencilerini rahatlatması. Öğrenci dostu şehir olmalıyız. Gerekirse başka projeleri askıya alın, bu konuyu çözün. Bu kentin iki büyük değeri var, öğrenci ve tarım. Öğrenciyi kendi kaderleri ile baş başa bırakmayacağız. Bu tartışmada taraf Isparta Belediyesi’dir. Zam kararı belediye meclisi kararı ile değil, encümen kararı ile alınmıştır” dedi.

EMEKLİNİN BELİ BÜKÜLDÜ                   

Doğalgaz ve elektriğe gelen zamların emeklinin belini büktüğünü söyleyen Halıcı; ‘Doğalgaz ve elektrik faturalarının toplamı kira kadar oldu. Bu zor günlerde üretim yapma şansımız kalmamıştır. Herkes kombisini kısmakla meşgul, Kaşıkla verdiklerini kepçeyle geri alıyorlar. Asgari ücrete ve emekli maaşlarına yaptığınız zammı da alın. Enerji zamlarını da geri alın. En düşük emekli maaşı asgari ücrete eşitlenmeli. Yönetimsel kaynaklı bir enflasyon yaşıyoruz. Organize sanayi bölge başkanı Salı, Çarşamba ve Cuma günü olmak üzere 72 saat elektrik kısıtlaması yapılmasının istendiğini söyledi. Topu sanayicinin kucağına bıraktılar diyor. Eylül ayında CHP dedi ki doğalgaz depolamamız lazım Sürpriz değil, göstere göstere geldi bu süreç. Eylül ayında uyarmışız hükümeti. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ‘Kara Kış Fonu’ kurulması gerektiğini gündeme getirdi. CHP’nin 10 maddelik enflasyonu düşürme reçetesini açıkladı” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum