Öğrenci Yurduna Şartlı Onay

MECLİSTE İŞLER REKTÖR HOCA’NIN İSTEDİĞİ GİBİ OLMADI ...BU HABERİ İLK KEZ AJANS32'DE OKUYORSUNUZ

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mayıs 2014 16:27
Öğrenci Yurduna Şartlı Onay

Kamuoyunda uzun süre tartışılan SDÜ Kampüsüne yapılacak olan bin kişilik öğrenci yurdu konusunda SDÜ Belediye Meclisinden vizeyi aldı. Ama vize pek de Rektör hocanın istediği gibi çıkmadı. İşte detaylar…

SDÜ Kampusu içerisinde yapılması planlanan ve kamuoyunda uzun süre tartışılan bin kişilik öğrenci yurdu konusunda Belediye Meclisi kararını verdi. İmar Komisyonunda görüşülen yurt meselinde meclis şartlı onay verdi. Öğrenci yurdu yapımı için vize veren meclis, SDÜ Doğu Yerleşkesine KYK tarafından yapılması ve Ticari Alan bulunmaması kaydını getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Isparta Murad Hüdavendigar Öğrenci Yurdu Müdürlüğü’nün SDÜ Doğu yerleşkesi içerisinde bin kişilik öğrenci yurdu yapılmak üzere tahsis edilen alanın imar planında üniversite alanından çıkarılarak, sosyal tesis yurt alanı olarak plana işlenmesi ve serbest yapılaşma şartının da plana dahil edilmesi teklifini değerlendiren İmar Komisyonunu kararını verdi.

Belediye Meclisi toplantısında imar Komisyonunun “Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Isparta Murad Hüdavendigar Öğrenci Yurdu Müdürlüğü’nün SDÜ Doğu Yerleşkesi içerisinde kredi yurtlar kurumunca inşaat yapılarak devlet yurdu yapılması kaydı ile belirtilen alanın üniversite alanından çıkartılarak sosyal tesis yurt alanı olarak plana işlenmesi ve değişikliklerin 1/5000 nazım ve 1/10000 uygulama imar planına işlenmesi uygun görülmüştür” raporu okundu.

Belediye Meclisinde yapılan oylamada karar oy birliği ile kabul edildi.

Bilindiği üzere kamuoyunda bu konu uzun süre tartışılmış ve SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan ibicioğlu’nun önerileri Isparta’da haksız rekabet yaratacağı eleştirilerine neden olmuştu.

İşte Belediye Meclisi aldığı bu kararla tartışmalara da son noktayı koymuş oldu.

BU HABERİ İLK KEZ AJANS32'DE OKUDUNUZ...

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum