Öğrenciler Güneydoğu Gezisiyle Moral Buldu

Isparta Özel Altınbaşak Lisesi, Şanlıurfa, 11. sınıf öğrencilerine yönelik olarak Gaziantep, Kahramanmaraş ve Konya illerini kapsayan bir gezi düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mayıs 2012 14:20
Öğrenciler Güneydoğu Gezisiyle Moral Buldu

Isparta Özel Altınbaşak Lisesi, Şanlıurfa, 11. sınıf öğrencilerine yönelik olarak Gaziantep, Kahramanmaraş ve Konya illerini kapsayan bir gezi düzenledi. Bol aktivite ve eğlencenin yer aldığı geziye 23 öğrenci ile 5 öğretmen katıldı.

Gezi ekibinin ilk durağı Şanlıurfa oldu. Öğrenciler, Şanlıurfa’da tarihi Harran Evleri, ilk İslam Üniversitesi, Hayat Bin Kays El-Harrani Hz.’nin türbesi, Akçakale Sınır Kapısı, Hz. Eyyüp (a.s.)’ın makamı, Hz. İbrahimin Makamı ve çarşıyı gezdi. Akşam gerçekleşen sıra gecesinde ise öğrenciler doyumsuz bir gece yaşadı.

Pazar günü Gaziantep’e geçen gezi ekibi, Zirve Üniversitesi, çarşı, tarihi ve turistlik yerleri gezdikten sonra Gaziantep’e özgü yemeklerden oluşan özel bir akşam yemeği yedi. Ayrıca öğrenciler, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ın ünlü baklava ve dondurmasından tattı.

Konya’da Mevlana’yı ziyaret eden öğrenciler, ardından şehitlik parkını gezdi.
Geziler sayesinde öğrencilerin farklı kültürleri tanıma fırsatı bulduğunu söyleyen Okul Müdürü Vahit Çiftçi, Yurtdışı ve içi gezilerin ve sosyal etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Çiftçi, öğrencilere ufuk ve tecrübe kazandırmak amacıyla yapılacak her işe hazır olduklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.