Öğrenciler İlköğretim Okulunda 23 Nisan Coşkusu

Öğrenciler İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına minik öğrencilerin horon gösterisi damga vurdu. Karadeniz ezgileriyle coşan öğrenciler ve velileri de yerlerinde oturamadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Nisan 2014 13:47
Öğrenciler İlköğretim Okulunda 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Öğrenciler İlköğretim Okulu’nda düzenlenen program öğrenci velilerinden de tam not aldı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa çok sayıda öğrenci velisi ve mahalle sakini de katıldı.



Programda bir konuşma yapan Öğrenciler İlköğretim Okulu Müdürü Halil Yurteri, “TBMM’nin açılışının 94. Yıl dönümünde egemenliğin Türk milletinde olduğu bir gün bu anlamlı bayramı kutluyoruz” dedi.

Okulun başarılarını da anlatan Yurteri, “2012 – 2013 eğitim öğretim yılında 41 öğrenci 8’nci sınıftan mezun oldu. 6 tanesi Fen Liselerine girmeye hak kazandı. Bu önemli bir başarıdır. Geçen seneki başarının tesadüf olmadığını ispatlayan bir durum da 8. Sınıflar ortalamasının üzerinde bir TEOG başarısı var. Başarılarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



Okul Müdürü Yurteri’nin konuşmasının ardından öğrencilerin şiirleri, skeçleri ve gösterilerine geçildi.

Minik öğrencilerin gözlerinden okunan heyecan öğrenci velilerine de yansıdı. Minik öğrenciler birinden büyüleyici gösterilerini sergilerken adeta profesyonellere taş çıkarttı.



Öğrenciler İlköğretim Okulu 4-A sınıfı öğrencilerinden horon ekibinin gösterileri ise izlenmeye değerdi.

13 kız 13 erkek öğrencinin sahnelediği Karadeniz gösterisinde öğrenci velileri de Karadeniz havalarına fazla direnemeyerek öğrencilere eşlik etti.


Öğrenci velilerinden Karadenizli Pirinççi Erdal Bayram ve sınıf öğretmeni Ender Yalçın tarafından yaklaşık 5 aylık bir çalışma sonucunda ortaya çıkan oyun için Rize’den özel kıyafetler getirtildi. Karadenizli öğrenci velisi Erdal Bayram, öğrencilerin gösterileriyle ilgili yaptığı açıklamada “5 ay çalıştık. Çocuklara bir şeyler öğretmek gerçekten çok güzel. Zorlandığımız zamanlar da oldu. Ama çocuklarımız bu işi kavradı. Güzel bir oyun sergilediler. Öğrencilerin içerisinde sadece benim çocuğum Karadenizli diğerleri Ispartalı. Ispartalıların karedeniz kültürüne bu kadar kolay ve içten bir katılım göstermeleri de beni ayrıca mutlu etti” diye konuştu.



Sınıf Öğretmeni Ender Yalçın da öğrencilerinin büyük bir gayretle başarıya adım adım ilerlediklerini kaydederek öğrencilerine teşekkür etti.

Öğrencilerin gösterileri veliler ve konuklar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.




































Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum