Öğrenciler Kartpostal Nostaljisini Yaşadı

Isparta PTT Başmüdürlüğü, bir zamanlar bayramlar ve yeni yılın ve özel günlerin vazgeçilmez parçası olan kartpostal ve mektupları unutturmamak için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mayıs 2011 16:19
Öğrenciler Kartpostal Nostaljisini Yaşadı

Isparta PTT Başmüdürlüğü, bir zamanlar bayramlar ve yeni yılın ve özel günlerin vazgeçilmez parçası olan kartpostal ve mektupları unutturmamak için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Özel Altınbaşak İlköğretim Okulu'na posta kutusu koyan PTT, öğrencilere dağıttığı kartpostalları ücretsiz gönderdi. PTT, ayrıca eskiden kullanılan telefon, tartı ve mors alfabesi ile çalışan telgrafları da bir sergi ile öğrencilere tanıttı.

Isparta PTT Başmüdürü Ömer Gül, Anneler Günü olması nedeniyle öğrencilere eskiyi yaşatmak, mektup ve kartpostal gibi iletişim araçlarını unutturmamak için bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Gül, çocukların annelerine ya da bir büyüğüne yazdığı mektubu, ya da kartpostalı bir haftalık süre içerisinde ücretsiz göndereceklerini belirtti.

PTT olarak geçmişe ait anlamlı bir geleneği yaşatmak için böyle bir kampanya başlattıklarını kaydeden Gül, "Özel günler insanların birbiriyle kaynaşmasına ve sıcak duyguların yaşanmasına vesile oluyor. O sıcak ve duygusal anların yaşanmasına en çok kendi ellerimizle içimizden geldiği gibi yazdığımız kartpostallar daha ayrı bir ayrıcalık katıyor. Bunun için PTT olarak bu geleneği yaşatmak amacıyla böyle bir kampanya başlattık. " dedi.

Gül, çeşitli görsellerden oluşan kartpostallardan sevdiklerine göndermek isteyen vatandaşların PTT şubelerine giderek istediği kartı ücretsiz alıp, sadece pul ücreti ödeyerek sevdiklerine gönderebileceklerini kaydetti.

Okul Müdürü Ömer Doğan da düzenlenen etkinliğe öğrencilerin oldukça ilgi gösterdiğini söyledi. Çocukların eskiden kullanılan iletişim araçlarını da merakla incelediklerini ifade eden Doğan, "Öğrencilerimiz PTT'nin kampanyası sayesinde Anneler Günü dolayısı ile yakınlarına tebrik kartı göndererek bir nostalji yaşadılar. Aynı zamanda eski iletişim araçlarını inceleyerek teknolojinin nereden nereye geldiğini görmek fırsatını buldular. " diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.