Öğrenciler Sektör Temsilcileriyle Buluştu

SDÜ Orman Fakültesi Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf öğrencileri ITSO’da orman ürünleriyle ilgili sektör temsilcilerinden bilgiler aldılar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Aralık 2012 12:30
Öğrenciler Sektör Temsilcileriyle Buluştu

SDÜ Orman Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencileri, orman ürünleri sektörüyle ilgili iş dünyasından bilgi almak üzere Ticaret ve Sanayi Odası’nda sektör temsilcileriyle buluştular. SDÜ Orman Fakültesi öğrencilerine ITSO Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğirmen ev sahipliğinde yapılan toplantıda, ITSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Sektör Temsilcisi İsa İpekçi, Meclis Başkan Yardımcısı ve Sektör Temsilcisi Aliihsan Altonak, Sektör Temsilcisi Hasan Hilal ile Orman Bölge Müdür Yardımcısı İsmet Erol bilgiler verdi.

SDÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. İsmet Erol ziyaret sebeplerini şöyle açıkladı: “Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinin, ‘Ticarette Önemli Ağaçlar’ isimli dersleri çerçevesinde buraya geldiler. Öğrencilerimiz 1 yıl sonra hayata atıldıklarında sektöre yabancı olmamaları, ve çalışmaların nasıl olduğu konusunda siz değerli Ticaret ve Sanayi Odası’nın sektör temsilcileri ile sektörün içinde olan bürokratlardan bilgi almak istediler. Bizleri kırmayıp ziyaretimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz.”dedi.

Öğrencilere yönelik kısa bir konuşma yapan ITSO Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğirmen de öğrencilere ticarette uzun yıllar başarılı olmanın sırlarını anlattı. Başdeğirmen, “Ticaret yapmak isteyen öğrenciler şunları iyi bilmeli. Ticarette uzun soluklu başarılı olmanın sırrı, ticari ahlak, dürüst olmak ve yaptığınız işi en iyi şekilde yapmak ve sebat etmek. Zaman içerisinde en çok faydası olacak konu bu. Bunu çok iyi sağlayabilirseniz kesinlikle başarılı olabilirsiniz. Buna aykırı hareket edildiği sürece belli bir zaman başarılı olduğunuzu zannedersiniz ama bunun sonu olmaz. Bu sektörde ahlak o kadar önemli ki insanlar size güvenmek zorunda siz ne derseniz ona inanmak zorunda. Ama 50 torba çimento desen sayar. Orman ürünleri sektöründe sayma gibi bir durum yok. Şu kadar metreküp derseniz ona inanırlar ölçme şansları yok. Yani sizler bu sektörde burada bulunan ağabeylerimiz gibi başarılı ve uzun yıllar kalmak istiyorsanız bu dediklerimizi yapmalısınız. Dediğimiz gibi dürüstlük en önemli konu.”dedi.
Ardından ITSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Sektör Temsilcisi İsa İpekçi, Meclis Başkan Yardımcısı ve Sektör Temsilcisi Ali İhsan Altınok, Sektör Temsilcisi Hasan Hilal, ile Orman Bölge Müdürü İsmet Erol öğrencilerin sorularını yanıtladı bilgiler verdiler.

TSE İl Temsilcisi Sevim Sezen ile KOSGEB’in ITSO Uzmanı Adil Imızoğlu’da markalaşma, standardizasyon ve destekler konularında öğrencilere çeşitli bilgiler verdiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.