Öğrenciler Uzakdoğu'ya Hayran Kaldı

Isparta Özel Altınbaşak Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri Uzakdoğu gezisi düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Şubat 2012 15:26
Öğrenciler Uzakdoğu'ya Hayran Kaldı

Isparta Özel Altınbaşak Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri Uzakdoğu gezisi düzenledi. Gezide, Tayland'ın başkenti Bangkok ve Uzakdoğu'nun farklı kültür ve coğrafyasının görüldüğü yerler ziyaret edildi. Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrenciler, Budist rahiplerin yaşadığı tapınaklar, kralın sarayı, ünlü dev akvaryum, ipek ve gümüş fabrikaları, botanik bahçesi ve uçak müzesini gezdi.

Gezinin asıl heyecan verici yanının hayvanlarla yapılan birbirinden ilginç gösteriler olduğunu söyleyen öğrenciler, "Zehirli kobra yılanlarının gösterileri, timsahları evcilleştiren terbiyeciler, fillerin penaltı atışlarını unutmak mümkün değildi. Gösterinin sonunda yılanları boyunlarımıza dolayarak bu anları fotoğrafladık. Fillerin üzerine binerek gezintiye çıkmak ise çok farklı bir deneyim oldu." şeklinde ifade ettiler.

Ancak belgesellerde izleyebilecekleri hayvanlarla sarmaş dolaş olup fotoğraf çektirdiklerini belirten öğrenciler, teknolojik ürünlerin daha ucuz fiyatlara alınabilmesinin ise alışverişin keyfini artırdığını dile getirdiler. Öğrenciler, 10 gün süren gezide Tayland'da bulunan Türk Okulu ve Tayland Türk İşadamları Derneği'ni de ziyaret ettiler.

Yakın zamanda, veliler için de gezi hazırlıklarını yaptıklarını belirten Okul Müdürü Vahit Çiftçi, yurt dışı ve yurt içi gezilerin ve sosyal etkinliklerin devam edeceğini, öğrencilere ufuk ve tecrübe kazandırmak amacıyla yapılacak her işe hazır olduklarını söyledi.

Geziler sayesinde, öğrencilerin cesaretlerinin arttığını belirten gezi sorumlusu rehber öğretmen Erkan Kırbıyık, öğrencilerin en çok bu ülkelerdeki Türk okullarında görev yapan Türk öğretmen ve belletmenlerin fedakarlıklarından etkilendiklerini ifade etti.

Gidilen ülkelerde, gönüllü olarak Türkiye'nin tanıtımını da yaptıklarını aktaran Kırbıyık, "Her gittiğimiz ülkenin kendine göre bir kültürü ve yaşantısı var. Gezi sayesinde öğrencimiz bunları görme fırsatı buluyor. Ayrıca, öğrencilerimiz girişimcilik adına cesaret de kazanıyor. Mesela velisi iş adamı olan öğrencilerimizin babası 'Belki ileride bu ülkelere ihracat yaparız. Çocuğum oraları görsün, öğrensin' diye gönderiyor." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.