Öğrencilerden 5 Dakikalık Yol Kapatma Eylemi

Isparta’da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından okulların 4+4+4 eğitim modeline göre planlanmasını içeren taslak çalışması tepkilere yol açtı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2012 15:47
Öğrencilerden 5 Dakikalık Yol Kapatma Eylemi

Planlamada, kent merkezinde 580 öğrencinin eğitim gördüğü Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu’nun İmam Hatip Ortaokul kısmına dönüştürülerek öğrencilerin farklı üç ilköğretim okuluna nakledilecek olmasına hem öğrenci hem velilerden tepki geldi. Öğle tatili arasında bir grup öğrenci 6 Mart Caddesi’ni trafiğe kapatarak ‘Bu okul bizimdir bizim kalacak’ diye slogan attı. Yaklaşık 5 dakika yol trafiğe kapalı kalırken, polisin müdahalesiyle öğrenciler yol kenarına alındı ve yol trafiğe açıldı. Bazı sürücüler korna çalarak öğrencilerin protestosuna destek verdi.

NÖBETÇİ AMİRE VELİ TEPKİSİ

Bu sırada okulun nöbetçi amiri gelerek öğrencilere “Kimden izin aldınız? Size bu pankartları kim verdi? Neden böyle bir eylem yapıyorsunuz?” diye sordu. Buna veliler tepki göstererek, “Çocuklar öğle tatilinde onlara karışamazsınız” dediler. Bunun üzerine nöbetçi amir okul binasına girdi.

600 ÖĞRENCİ VAR

Okul Aile Birliği Denetleme Kurulu Başkanı Metin Çelebi, öğrencilerin gelecek eğitim öğretim yılından itibaren başka okullara nakledilecek olmasının çocukları psikolojik ve sosyolojik açıdan olumsuz etkileyeceğini belirterek “Bu nakil ekonomik açıdan da külfet getirecek" dedi. Oysa bu alanda İmam Hatip Ortaokulu olabilecek üç bina olduğunu anlatan Çelebi, şöyle konuştu: "İki yıl önce okulumuzun hemen ardında bulunan üç katlı bina Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu’na aitti. Yine bu alanda bulunan imam hatip lisesinde sınıf yetersiz diye bu binayı aldılar. Ancak, aldıkları binanın 15 sınıfı Halk Eğitim Merkezi kursları için açıldı. Eğer İmam Hatip için sınıf açılacaksa gitsinler o binayı kullansınlar. Bizim okulumuza karışmasınlar. Burada 600 öğrenciyi heba etmeye, öğrencilerin geleceğiyle oynamaya kimsenin hakkı yok”

Konuyla ilgili Vali Memduh Oğuz ile görüştüklerini kaydeden Çelebi, şunları söyledi: “Vali Oğuz ‘Henüz alınmış bir karar yoktur. Dilekçelerle müracaat yapınız. 25 Mayıs Cuma günü komisyon toplantısında talepler görüşülecek’ yanıtı verdi”

OKULUMUZA SAHİP ÇIKIYORUZ

Öğrenci Velisi Muzaffer Kaya da, “Hilmi Dilmen ismi yok edilmek istenmektedir. Bu okul çok ünlü isimlerin eğitim gördüğü bir okuldur. Biz tarihin yok edilmesinden yana değiliz. Sonuna kadar direneceğiz. Okulumuza sahip çıkıyoruz. Okulumuzu başka isim altında kullandırmak istemiyoruz. Çocukların mağdur olmasını istemiyoruz” dedi.

Öte yandan öğrenci velileri tarafından okul binası önünde imza kampanyası başlatıldı. Öğrenci Velisi Şükran Akyumak, “Biz okulumuzu istiyoruz. Topladığımız imzaları Milli Eğitim Bakanlığına göndereceğiz” diye konuştu.

BU OKULDA MUTLUYUZ

Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu Temsilcisi Bilge Özdemir ise, “Buradaki arkadaşlarımızın farklı okullara dağıtılıp rezil olmasına karşıyız. Biz öğretmenlerimizle mutluyuz. Bu okulda mutluyuz. Neden başka yere gitsinler ki? Sonuna kadar öğrenci arkadaşlarımın yanındayım” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum