Öğrencilerden Koreografili Protesto

Öğrencilerden Koreografili Protesto

Yayınlanma:
Öğrencilerden Koreografili Protesto

İmam – Hatip Ortaokulu öğrencileri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararını yaptıkları koreografisi ile protesto ettiler. 

Isparta’da ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararı protesto edildi. Isparta Merkez Gürkan İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, okul bahçesinde toplanarak ‘Kudüs İslam'ındır’ koreografisi oluşturdu.

PEHLİVAN; “ÖĞRENCİLERİMLE 

GURUR DUYUYORUM” 

Koreografi oluşturan yaklaşık 250 öğrenci, ‘Kudüs bizimdir bizim kalacak’ sloganı attı. Bazı öğrenciler ise Türk bayrağı açarak koreografiye katıldı. Okul Müdürü Salih Arslan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, kendi aralarında organize olarak böyle bir etkinlik yapan öğrencileriyle gurur duyduğunu söyledi.

“BU KARAR KABUL EDİLEMEZ” 

Kudüs'e yapılan haksızlığı dünyaya duyurmak istediklerini ifade eden Isparta Merkez Gürkan İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Salih Arslan; “Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı ülkemizde büyük tepkiyle karşılanmıştır. Bu doğrultuda, söz konusu tasvip edilemez uygulamaya bir tepki de okulumuz öğrencilerinden geldi. Öğrencilerimiz, okul bahçesinde bedenleriyle ‘Özgür Kudüs’ yazarak, tepkisini gösterdi.  

“BİZDE KARARA TEPKİ 

GÖSTERİYORUZ” 

İslam'ın ilk kıblesi Miracın yeryüzünden arşa açılan kapısı olan Mescid-i Aksa'yı da bünyesinde barındıran Kudüs'ü Şerif'i, Ortadoğu'nun işgalci devleti İsrail'in başkent olarak ilan etmesi ve ona destek olan ABD'ye, bu kararlarından dolayı tepki gösteren dünya Müslümanlarının tepkisine bizler ve okulumuz öğrencileri de duyarsız kalmayarak, Kudüs'ün sahipsiz olmadığını okulumuz bahçesine Özgür Kudüs yazarak göstermişlerdir” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.