Öğrencilere Tablet Bilgisayar Dağıtıldı

Öğrencilere Tablet Bilgisayar Dağıtıldı

Yayınlanma:
Öğrencilere Tablet Bilgisayar Dağıtıldı

“Fatih Projesi” kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde tüm Türkiye ile aynı anda 700 Bin tablet bilgisayar dağıtımı için Tenzile Erdoğan Anadolu Lisesi’nde program düzenlendi. Programa Vali Vahdettin Özkan, Isparta Milletvekili Recep Özel, kamu kurum/kuruluş müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

EĞİTİMDEN ÇOCUKLARIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE İSTİFADE ETTİRMELİYİZ
Programda konuşan Vali Özkan, Eğitim hizmetlerinin sürekli iyileştirilmesi ve çocuklarımızı en iyi şekilde istifade ettirmek hepimizin vazifesi olduğunun altını çizerek “Bu alanda yapılacak yatırım yapılabilecek en büyük yatırımdır. Kamu bu anlamda hem eğitim fiziki alt yapısı hem de bilgi teknolojilerinden azami düzeyde faydalanmak hususunda ciddi anlamda yatırımlar yapmaktadır.” dedi.

FİZİKİ ALT YAPI VE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ NİTELİKLİ BİR HALE GELDİ
Eğitimde bilgi teknolojilerini etkin kullanmamasının kaçınılmaz bir gerçek olduğundan, bu çerçevede Fatih Projesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilerek öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunulduğunu aktaran Vali Özkan, Anadolu’nun dört bir yanında olduğu gibi ilimizde de eğitim fiziki alt yapısı ve bilgi teknolojileri nitelikli bir hale getirilerek gençlerimizin hizmetine sunulduğunu belirtti.

REKABET GÜCÜMÜZÜ ARTTIRMANIN LOKOMOTİFİ EĞİTİMDİR
Vali Özkan ayrıca, “Nitelikli nesiller ile rekabet gücümüzü her alanda geliştirebilmemiz gerekiyor, bunun da lokomotifi eğitimdir. Son zamanlarda Milli Eğitim Bakanlığımızın evrensel düzeyde eğitimle ilgili gelişmeleri bizim sistemimize dahil ederek hazırladığı stratejik eylem planları ve düzenlemeler ile artık daha çok düşünen, muhasebe eden ve keşfedebilen bir nesil yetiştirmemizde büyük katkılar sağlayacaktır.” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konudaki stratejik hedeflerinin bizler için yol gösterici nitelikte olduğunu vurgulayan Vali Özkan, Bu vesileyle Bakanlığımıza böyle bir projeyi Türkiye genelinde uyguladığı için teşekkür etti.

“FATİH PROJESİ” EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİDİR
Vali Özkan konuşmasının sonunda ise, bu projenin aynı zamanda teknolojik yenilikleri eşit şekilde ulaşamayan vatandaşlarımızın çocuklarını eşit hale getirdiğini ve fırsat eşitliği oluşturulduğunu belirterek, Bu bağlamda yine eğitimde fırsat eşitliği kapsamında öğrencilerimize okullarımızda ücretsiz kurslar düzenleyerek tüm öğrencilerimizin eşit şartlarda eğitim hizmetlerinden faydalanmasının önü açıldığını aktardı.

TÜM TÜRKİYE’DE 700 BİN TABLET BİLGİSAYAR DAĞITILDI
Konuşmaların ardından Vali Vahdetin Özkan tarafından Tenzile Erdoğan Anadolu Lisesi öğrencilerine tablet bilgisayarları teslim edildi. Böylelikle “Fatih Projesi” ile eğitim- öğretimde fırsat eşitliği sağlamak ve okullarımızda teknolojiyi iyileştirmek amacıyla bu gün itibariyle ilimizde toplam 71 okulda, 5 bin 22 tablet, 1.567 etkileşimli tahta,385 yazıcı ve 38 doküman kamera sayısına ulaşıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum