Öğrencilere Yangın Eğitimi

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olası yangın, deprem ve tabi afetlerden korunma yöntemi hakkında halkı bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Şubat 2013 15:40
Öğrencilere Yangın Eğitimi

İtfaiye Müdürlüğü Fabrikalardan, kamu kurumlarına, herkese yangın, deprem ve afetlerden korunma yöntemleri hakkında geniş bilgi veriyor. Müdürlük Bu seminerlerinde okulları da ihmal etmiyor.

Ağaç yaşken eğilir misali ilköğretim okulu öğrencilerine de çeşitli slayt gösterileri ve çizgi filmlerle çocukları da tabi afetler konusunda eğitiyor. Ayrıca öğrencilere uygulamalı yangın söndürme kursları da düzenliyor.

İşte bu çalışmalarının bir yenisi Hafız İbrahim Demiralay İlkokul’unda gerçekleştirildi. İtfaiye Müdürlüğü Hafız İbrahim Demiralay İlkokulu öğrencilerine slayt eşliğinde afetlerden korunma yöntemlerini anlatırken okul bahçesinde düzenlenen yangın tatbikatı ile de çocuklar itfaiyeci eşliğinde yanan nesnenin yanına giderek söndürme eylemini gerçekleştirdi.

İtfaiye Müdürlüğü amiri Mustafa Balcı’nın yaptığı eğitim semineri yaklaşık 1.5 saat sürdü. Balcı önce slayt eşliğinde ve cizgi film ile deprem ve korunma yöntemleri anlatıldı.

Daha sonra yangının çıkışı ve korunmak için yapılacak eylemler tek tek anlatıldı. Uygulama bölümünde ise çocuklar yangını kendi elleri ile söndürmenin heyecanını yaşadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.