Öğrencilerimizin Hizmetinde

Öğrencilerimizin Hizmetinde

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ocak 2022 14:48
Öğrencilerimizin Hizmetinde

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler ve öğrenci topluluk başkanlarına Isparta Belediyesi Kültür Merkezi’ni (IBKM) gezdirdi. Öğrencilere etkinlik alanları ve konferans salonlarını tanıtan Başkan Başdeğirmen, ihtiyaç halinde IBKM’nin öğrencilerin her zaman hizmetinde olduğunu söyledi.

Isparta Belediyesi Kültür Merkezinin (IBKM) hizmete girmesinin ardından birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı, yapmaya da devam ediyor. Kentteki önemli bir eksikliği gideren Isparta Belediyesi Kültür Merkezi, ihtiyaç halinde her kesimden vatandaşın hizmetinde. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler ve öğrenci topluluk başkanlarına Isparta Belediyesi Kültür Merkezi’ni (IBKM) gezdirdi. IBKM’de kütüphane alanı, sergi salonları, konferans salonu ve çok amaçlı salonlar hakkında bilgi veren Başkan Başdeğirmen, Belediye Kültür Merkezi’nin öğrencilerin her zaman hizmetinde olduğunu, sınav haftalarında istenildiği takdirde öğrencilere açılabileceğini bildirdi.

Isparta Belediyesi Kültür Merkezi hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen IBKM’nin 7 bin 600 metrekare kapalı alanı bulunduğunu belirtti. IBKM’de bir kütüphane oluşturacaklarına değinen Başkan Başdeğirmen, “Şuanda kütüphanemizin projeleri hazırlandı. Kültür Bakanlığı tarafından tefrişatı, kitapları hazırlanıyor. Sanırım önümüzdeki haftadan itibaren kitapları yerleştirmeye başlayacaklar. Bundan sonra sizleri buraya gelip ders çalışmaya, sınavlarınıza hazırlanmaya davet ediyoruz. İstediğiniz zaman sabaha kadar açık bırakabiliriz. Burada sizlere ikramlarda bulunarak rahat bir şekilde ders çalışmanızı sağlamak istiyoruz. Bunun yanında 2 konferans salonumuz var. Bir tanesi 650 diğeri 350 kişilik. Alt katta da çok amaçlı salonumuz var.  Orada farklı etkinlikler düzenleyebilirsiniz. 10 gün önce Süleyman Demirel Üniversitesi Tiyatro Bölümü öğrencileri orada çalışma yapıyorlardı. Buradan istediğiniz şekilde istifade edebilirsiniz. Üniversite veya sosyal faaliyetlerle alakalı her programınızı burada yapabilirsiniz. Hepsi size açıktır, salonlar dahil” şeklinde konuştu.

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler de IBKM’nin belediyeye ait olduğunu ancak üniversite öğrencileri ile öğrenci topluluklarının da yararlanabileceğini kaydetti. Diler, “7 bin 600 metrekare kapalı alan üzerine oturtulan bu imkan için sayın başkanımıza üniversitemiz ve öğrencilerimiz adına çok çok teşekkür ediyoruz. Hakikaten önemli bir eser. Yadsınamayacak bir eser ama içini  sizler ve bizler anlamına uygun doldurduğumuz zaman daha anlamlı olur” dedi.

Belediye Başkanı Başdeğirmen, Rektör Prof. Diler ve öğrenci topluluk başkanlarına IBKM içerisindeki alanları gezdirdi, bilgiler verdi. Başdeğirmen, “ITKM inşaatının başlaması buradaki öğrencilerden bir çoğunun yaşından daha büyük. Ama bitirmek bize nasip oldu. Güzel şekilde sonuçlandırdık. Isparta’da arabaların arkasının çoğunda ‘bizim aşkımız ITKM gibi hiç bitmesin’ diye yazarlardı. Ama sonunda bitirdik” ifadelerini kullandı.

Öğrencilere çok amaçlı salonları tanıtan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Öğrencilerimiz sınav zamanları daha sakin yer istiyoruz derlerse burada masaları, çay kahve ve çorba getiririz. Öğrencilerimizin sınav haftalarında sabaha kadar burada ders çalışmalarına yardımcı oluruz. 10 gün boyunca final sınavları için burada çay kahve veririz, çorba ikram ederiz. Şimdi bu salonlarda 200 kadınımız spor yapıyor. Öğrencilerimize de buraları açarız” görüşlerinde bulundu.

 

Öğrenciler de Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’le buluşarak, taleplerini dile getirmekten dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Ayşe Aydın, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in kendileriyle ilgilenmesinden çok memnun olduğunu belirterek, “Fikirlerimizi aldı, bununla ilgili çalışmalar yapacağını düşünüyorum. Daha önce kültür merkezlerine gittim burasının daha kapsamlı olduğunu gördüm” dedi.

Kadir Güzel de, “Belediye başkanımıza böyle bir davette bulunduğu için teşekkür ederim. 4 yıldır Isparta’dayım. Kültür Merkezi’nin Isparta’nın kanayan yarası olduğunu duymuştum. Çok güzel bir yer olmuş. Bizim yapacağımız etkinlikler için de çok güzel bir alan. Teşekkür ederim. Kültür Merkezinde bir fuar alanı oluşturabileceğimizi söylediler, bunun için de teşekkür ederiz. Bir de gece kütüphaneye gidebilmek için otobüs istemiştik. Sayın başkanımız ücretsiz gece seferler olacağını söylediler. Sayın başkanımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

 Saifeddin Delsoz, güzel bir gün geçirdiklerini, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler’le projeler ve yapacakları etkinlikler hakkında konuştuklarını söyledi. Delsoz, “91 ülke adına Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Sadece Isparta’nın değil 91 ülkenin başkanı, gönüllerin başkanı. Çok güzel bir gündü. Belediye Kültür Merkezi yapıldı ilk etkinliği de Uluslararası Öğrenci Topluluğu olarak biz yapmıştık” şeklinde konuştu.

Mert İsmet Erzurumlu ise “Başkanımız ve rektörümüze çok teşekkür ediyorum. Başkanımız ve rektörümüz bizim dertlerimizi ve sorunlarımızı dinledi. Bunun içerisinde çözüme kavuşturduğumuz birçok sorun vardı” ifadelerinde bulundu.

Zeynep Çalış, öğrenci toplulukları adına Belediye Kültür Merkezi’ni öğrencilere açtığı için Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkürlerini iletti. Çalış, “Kültür Merkezinin içini gördük. Fazlasıyla etkinliklerimize önayak olacağını düşünüyorum. Öğrenciyle rektör ve belediye başkanının bir araya gelmesi çok iyi oldu” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.