Öğrencilerin Arasına DUVAR ÖRÜYOR

Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi Pansiyonunda kız ve erkek ayrımı gözetilerek yapılan yemek saati uygulamasını iptal eden okul yönetimi şimdi de pansiyon yemekhanesini ‘duvarla’ ayırarak kız ve erkek öğrenciler için ayrı yemek salonu oluşturuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Kasım 2013 10:33
Öğrencilerin Arasına DUVAR ÖRÜYOR

Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi Pansiyonunda kız ve erkek ayrımı gözetilerek yapılan yemek saati uygulamasını iptal eden okul yönetimi şimdi de pansiyon yemekhanesini ‘duvarla’ ayırarak kız ve erkek öğrenciler için ayrı yemek salonu oluşturuyor.

Isparta Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi yönetimi bir süre önce okul pansiyonunda kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı yemek saati uygulaması başlatarak tepkileri üzerine çekmişti.
Tepkiler üzerine İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can’ın talimatıyla uygulama kaldırılmıştı.

ÖNCE UYGULAMA GERİ ALINDI ŞİMDİ DUVAR ÖRÜLÜYOR
Okul yönetimi uygulamaya son verdi vermesine ancak okul pansiyonunda son aşamaya gelen bir tadilat çalışması tartışmaları yeniden alevlendireceğe benziyor. Kız ve erkekler için ayrı yemek saati uygulamasının ardından şimdi de pansiyonun yemekhanesi bir duvarla ayrılarak kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı yemek salonu oluşturuluyor.
FİZİKİ YETERSİZLİK GEREKÇE GÖSTERİLMİŞTİ
Tadilatın devam ettiği yemekhanede fiziki alan yetersizliğinden dolayı kız ve erkek öğrenciler için öğle yemeğinde ayrı saat uygulamasına gidilmişti.
İddialara göre şimdi de okul pansiyonunun yemekhanesi kız ve erkek öğrencileri ayırmak amacıyla tadilata alındı ve yemekhane ikiye bölünüyor.

YATILI ÖĞRENCİLERE DİLEKÇE DAĞITILDI İDDİASI
Öte yandan başka bir iddia da okul öğrencilerine matbu dilekçe dağıtıldığı ve öğrencilerin dilekçeleri imzalayarak okul yönetimine vermelerinin istendiği yönünde. Ajans32’nin ulaştığı matbu dilekçede “Biz pansiyonda kalan kız öğrenciler olarak daha rahat ve daha çabuk hareket edebilmek için yemekhanemizin ikiye bölünmesini istiyoruz. Yatakhanemiz zaten ayrı iken; yemekhanemizin karışık olması bizi son derece rahatsız ediyor.

Özellikle sabahları pijamalarımızla inip rahatça kahvaltı etmek istiyoruz ancak yemekhanemizin karışık olması buna fırsat vermemektedir. Karışık bir şekilde yemek yemek istemiyoruz. Bu konuda gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Ancak, dilekçenin matbu olması ve ismini vermek istemeyen öğrencilerin beyanları dilekçenin okul yönetimi tarafından hazırlanıp öğrencilere dağıtıldığı iddialarını da gündeme getiriyor.

MÜDÜR KONUŞMAK İSTEMEDİ
Ajans32 olarak iddialar hakkında görüşünü almak için ısrarla aradığımız okul müdürü Kenan Köse ise Ajans32 yetkilileriyle görüşmek istemediğini 218 00 89 numaralı okul telefonuna bakan yetkililer aracılığıyla iletti.

CEVAP HAKKINIZ HER ZAMAN VAR!
Sorumlu gazetecilik anlayışımız gereği iddialara cevap vermek adına gerek okul Müdürü Kenan Köse’nin, gerekse ilgili yetkililerin açıklamalarına sayfalarımızın açık olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum