Öğrencilerin El Emekleri, Iyaşpark’ta Satışa Sunuluyor

Öğrencilerin El Emekleri, Iyaşpark’ta Satışa Sunuluyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Aralık 2015 16:31
Öğrencilerin El Emekleri, Iyaşpark’ta Satışa Sunuluyor

İç İşleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı öncülüğünde hayata geçirilen ‘Kendi Bursunu Kendin Kazan’ projesinin ilk bölümü hafta sonu Iyaşpark AVM’de açılan kermesle sona erdi. Proje kapsamında 55 üniversite öğrencisinin yaptığı el emeği ürünler Isparta halkına satışa sunuluyor. Kermes 3 gün buyunca ziyaretçilerini bekliyor.

Gerçekleşen kermes açılışına Sayın Vali Vahdettin Özkan’ın eşi Dr. Ruhan Özkan, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ITSO) Şükrü Başdeğirmen ve birçok davetli katıldı. Kermesin açılış konuşmasını yapan Dr. Ruhan Özkan, projenin hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür ederek, bu tür projelerin Isparta’da artarak devam etmesini ümit ettiğini söyledi. El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın da konuşmasında proje hakkında bilgi vererek, projenin bitiş tarihinin 18 Haziran 2016 tarihi olduğunu açıkladı. Açılış konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesilerek, el emeği ününler davetlilere ve Isparta halkına sunuldu.

BU TÜR PROJELER ARTARAK DEVAM ETMELİ
Vali Vahdettin Özkan’ın eşi Dr. Ruhan Özkan, bu projenin koordinatörlüğünü yapan El Ele Derneği’ne teşekkür ederek, bu tür projelerin artarak devam etmesini istedi.

Ruhan Özkan, “Bugün burada İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı öncülüğünde El Ele derneği ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen sergimizin açılışını yapıyoruz. Proje ‘Kendi Bursunu Kendin Kazan’ projesi. Bu kapsamda öğrencilerimizin üretmiş olduğu ürünler bugün Ispartalıların beğenisine sunuluyor. Burada yapılacak olan satışlardan elde edilecek gelirlerde öğrencilere burs olarak dağıtılacak. Ben bu tarz projelerin Isparta’mız da kat kat artarak devam etmesini umut ediyorum. El Ele Derneği’ne bu anlamda çok teşekkür ediyorum ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ÖĞRENCİLER KENDİ EL EMEKLERİNİN SATIŞINI YAPIYORLAR
El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, ‘Kendi Bursunu Kendin Kazan’ projesi dahilinde öğrencilerin kendi yaptıkları ürünlerin satışı için kermes organizasyonu yaptıklarını belirterek, “İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı’nın ‘Kendi Bursunu Kendin Kazan’ projesi dahilinde yapmış olduğumuz bir kermesimiz. Bu kermesimizin ilk aşamasını bitirdik. Şu anda ürünlerimizi sergiliyoruz. 55 Üniversite öğrencisi katıldı. Şahane işler olduğunu düşünüyorum. Hepsi gerçekten el emekleri göz nurları var. Şimdi kendi satışlarını yapıyorlar. Kendi paralarını kazanacaklar. Bu güzel proje için ilgilenen bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Isparta’nın en güzel projelerinden biriydi. Bu projenin koordinatörlüğünü yapmakta bana büyük bir gurur verdi. El Ele Derneği ile daha nice projelerde görüşmek üzere diyorum” şeklinde konuştu.

PROJEMİZ 18 HAZİRAN’DA SONA ERECEK
El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, projenin ikinci yarı yılda da devam edeceğini belirterek, projenin tamamlanma aşamasının 18 Haziran 2016 tarihinde olacağını söyledi.

Aydın, “Projemiz devam ediyor. İkinci yarı yılda da devam edecek. 18 Haziran 2016 tarihinde de projemizi bitirmiş olacağız. Yine katılmak isteyen üniversite öğrencilerimiz olursa onları bekliyoruz. Çünkü gerçekten çok güzel işler çıkarıyorlar. Gençler boş zamanlarını değerlendir yönünde sanat öğrendiler. Keçe, takı tasarım, dekorasyon öğrendiler. Gerçekten çok güzel çalışmaların olduğuna inanıyorum. Herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.