Öğrencinin Barınma Sorununu Çözemeyen İktidar Olur Mu?

Öğrencinin Barınma Sorununu Çözemeyen İktidar Olur Mu?

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Eylül 2021 09:34
Öğrencinin Barınma Sorununu Çözemeyen İktidar Olur Mu?

Memleket Partisi Isparta İl Başkanı Murat Yaltırak, son günlerde gündemde olan üniversite öğrencilerinin barınma sorunuyla ilgili olarak hükümeti eleştirdi.  

Memleket Partisi Isparta İl Başkanı Murat Yaltırak, son günlerde gündemin ilk maddelerinde yerini alan fahiş fiyat ve öğrencilerin barınma sorunları üzerinden hükümeti eleştirdi.

Yaltırak, “Üniversiteyi kazanan öğrencilerimizin yurt sorunu var. Darbe girişiminden sonra el konulan FETÖ yurtlarını Kredi ve Yurtlar Kurumuna tahsis etmek yerine, diğer tarikat ve cemaatlere verdiniz. Sizde akıl yok, insan sevgisi yok, öngörü yok, hatadan ders çıkarmak yok” ifadelerini kullandı.

Memleket Partisi İl Başkanı Yaltırak, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz göreve geldiğimizde üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı. Elinize, dilinize dursun. Şu anda bunlar 650 liraya çıktı. Nereden, nereye geldik…" sözlerini hatırlatarak “Bir Cumhurbaşkanı bu ifadeleri kullanırken hicap duymuyorsa, bu ülkede eğitim almak için memleketlerinden ayrılan öğrencilerin parklarda yatması olağan hale gelir.

Bir ülkede bir Cumhurbaşkanı bu ifadeleri kullanırken hicap duymuyorsa o ülkede çocuğuna harçlık veremeyen bir babanın yaşadıkları olağan hale gelir.

Tenceresini kaynatamayan, çocuğunu okutamayan, işini kuramayan, tarlasını hasat edemeyen insanların sesini bu hükümet ne zaman duyacak merak ediyoruz. Ama AKP iktidarı açısından yol görünmüştür” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.