Öğrencisine Tecavüz Eden Öğretmene 18 Yıl Hapis

ISPARTA’da bir lisede görev yaptığı sırada kız öğrencisi D.K.’ya tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan beden eğitimi öğretmeni Mehmet A., 18 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Nisan 2012 13:59
Öğrencisine Tecavüz Eden Öğretmene 18 Yıl Hapis

ISPARTA’da bir lisede görev yaptığı sırada kız öğrencisi D.K.’ya tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan beden eğitimi öğretmeni Mehmet A., 18 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

2009 yılında bir lisede görev yapan beden eğitimi öğretmeni 42 yaşındaki Mehmet A., o tarihte 14 yaşında olan öğrencisi D.K.’ya tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Mehmet A., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hakkındaki soruşturma devam ettiği için açığa alınmayan Mehmet A.’nın, aynı yıl Isparta Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’ne tayini çıktı.

Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın 28 Mart’ta yapılan duruşmasında mahkeme heyeti, Mehmet A.’nın tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanma gerekçesi olarak İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun D.K. ile ilgili gönderdiği sağlık raporu gösterildi. D.K.’nın ruhsal dengesinin bozulup- bozulmadığının tespit edilmesi amacıyla mahkeme tarafından istenen raporda, "Yapılan muayenede, D.K.’nın olaydan olumsuz etkilendiği" ifadelerine yer verildi.

Öğrencisine tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklu yargılanan Mehmet A., Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, Mehmet A., avukatı Erol Berber ile birlikte katılırken, geçen duruşmada ifade veren D.K. katılmadı. Duruşmaya, Mehmet A.’nın eşi ve D.K.’nın yakınları da katıldı. Mahkemede son savunması sorulan Mehmet A., suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesini istedi.

Mehmet A.’nın savunmasının ardından karar için ara veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin tamamlandığını ve tüm delillerin toplandığına kanaat getirerek karar verdi. Mevcut delil ve doktor raporuyla tecavüz suçunun işlendiğinin kesinleştiğini belirten Mahkeme Başkanı Halil Tarkan, Mehmet A.’nın ’küçük yaştaki kıza tecavüz’ suçundan 15 yıl cezasına çarptırıldığını açıkladı. Mahkeme ayrıca, Mehmet A.’yı, ’öğrenci- öğretmen ilişkisini kötüye kullanmak’ ve ’alıkoymak’ suçlarından da 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına mahkum etti. Mehmet A.’ya 905 lira da adli para cezası verdi. Mehmet A., Yalvaç Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’na gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.