Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 164. Yılı

Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 164.yılı, Isparta'da düzenlenen törenle kutlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2012 11:23
Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 164. Yılı

Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 164. yılı, Isparta'da düzenlenen törenle kutlandı.

Isparta Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından Süleyman Demirel Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Vali Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, diğer yetkililer ve öğrenciler katıldı.

Vali Memduh Oğuz, yaptığı konuşmada, öğretmenliğin önceden muallimlik ve mürebbilik ile ifade edildiğini hatırlatarak, "Mürebbi terbiye eden, muallim de ilim öğreten, yani talim ettirendir" dedi.

Öğretmenlerin insan hayatında çok önemli bir vazifeyi yerine getirdiğine değinen Oğuz, "Öğretmen okullarında yüksek kabiliyetli, üstün zekalı çocuklar yetişiyor. Bugün her alanda yükseliş trendimiz devam etmektedir. Sadece Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesinde 55 tıp profesörümüz var. Bunlar bir nimettir ve bu nimet, eğitim sayesinde olmaktadır" diye konuştu.

Programda Isparta Anadolu Öğretmen Lisesi binasının yapımında katkısı olan iş adamlarına plaket verildi. Program, Isparta Anadolu Öğretmen Lisesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından verilen konserle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.